UPDATE Reacţiile minorului care şi-a ucis mama şi bunica îi intrigă pe specialişti. Soarta băiatului, în continuare incertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Cătălin, alături de mama lui, Luminiţa
Silviu Cătălin, alături de mama lui, Luminiţa

Cea de-a cincea expertiză psihiatrică efectuată astăzi în cazul lui Silviu T., băiatul de 17 ani care a comis un dublu asasinat pe 4 octombrie, pare să fie decisivă.

Ora 16.00 Membrii comisiei care efectuează expertiza psihiatrică a minorului au decis să amâne pentru a cincea oară luarea unei decizii cu privire la discernământul acestuia în momentul producerii dublului asasinat.

Conducerea Spitalului de Psihiatrie spune că cel mai probabil abia peste alte două săptămâni se va şti cu exactitate ce a fost în mintea minorului în momentul în care şi-a ucis mama şi bunica.

După săptămâna viitoare, Silviu T. va fi scos de sub tratament. Specialiştii sunt intrigaţi de fapta pe care băiatul a comis-o deşi se afla sub tratamentul corespunzător.

„Nu s-a decis nimic deocamdată. Astăzi evaluarea minorului a durat trei ore. Mai rămâne sub tratament săptămâna viitoare, va fi supus unei noi întâlniri cu membrii comisiei joi, iar apoi va fi scos de sub tratament. Va urma o altă întâlnire pentru a vedea cum reacţionează fără tratament şi abia apoi se va lua o decizie. Fapta sa este discutabilă pentru că era diagnosticat şi îşi lua tratamentul“, mai spune managerul Călin Scripcaru.

Ora 13.10 Conducerea Spitalului de Psihiatrie Socola spune că astăzi se va şti dacă Silviu T. avea sau nu discernământ în momentul în care şi-a ucis mama şi bunica. Specialiştii spun că a fost nevoie de investigaşii ample pentru că este vorba de un caz complex. Astăzi însă se va decide soarta minorului.

Expertiza psihiatrică a copilului-criminal, amânată din nou. Soarta minorului care şi-a ucis mama şi bunica, decisă peste o săptămână

Declaraţie-şoc a criminalului minor din Bucium: „Sunt un monstru!“

UPDATE Crimă oribilă la Iaşi. Băiatul de 17 ani şi-a ucis mama şi bunica pentru că nu i-au dat bani de suc FOTO

„Acum încă se efectuează expertiza. Durează mult, ceea ce mă face să cred că astăzi se va şi termina. Expertiza psihiatrică ne va spune exact dacă minorul avea discernământ", spune Călin Scripcaru, managerul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi.

Dacă minorul nu avea discernământ în momentul comiterii dublului asasinat  va fi dus la secţia exterioară din Grajduri a Spitalului de Psihiatrie Socola. În caz contrar, va rămâne internat la spital până în decembrie când va împlini vârsta majoratului, după care va fi transferat la Penitenciar.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite