Situaţia financiară a RATP Iaşi ajunge în atenţia procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul întocmit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) privind închirierea a 20 de autobuze de la o firmă din Bulgaria  va fi trimis spre Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Prefectul Iaşiului, Dragomir Tomaşeschi, a prezentat marţi rezultatul unui control derulat la regia de transport public local privind activitatea financiară a unităţii în perioada 2006-2009.

„La RATP s-au identificat mai multe probleme la contractul de închiriere a unor autobuze de la SHANS Tour Bulgaria. Printre acestea se numără faptul că serviciile de închiriere au fost achitate de RATP înainte de încheierea contractului. Mai mult, autobuzele au fost aduse din Olanda pe cheltuiala regiei, deşi în contract se menţiona că maşinile vor fi luate dintr-o localitate din Bulgaria", a spus prefectul. Astfel, în raport se arată că pe lângă cei peste 450.000 de lei daţi  pentru închirierea maşinilor,  RATP a mai alocat 166.725 lei în plus, fără ca banii să fie prevăzuţi în contract sau în actul adiţional.

Raportul de control al ANAF va fi trimis spre Parchetul de pe Judecătoria Iaşi, deoarece „au fost constatate unele aspecte care ar putea întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni, în condiţiile prevăzute de legea penală".

Conducerea RATP susţine că nu a prejudiciat regia şi că se va apăra în instanţă dacă va fi cazul. „Din punctul meu de vedere nu am făcut decât să diminuez costurile regiei. Vom demonstra asta în instanţă“, a spus Maricel Ghercă, directorul RATP.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite