Sindicatele din sănătate la Iaşi: „Am ajuns la capătul răbdării!“ UPDATE (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La această oră, aproape 150 de cadre medicale din sistemul sanitar protestează în faţa Prefecturii.

Ora 14.40 Protestul a luat sfârşit, însă reprezentanţii Sanitas susţin că în cazul în care situaţia nu se reglementează vor ieşi din nou în stradă.

„De la o lună la alta decontările făcute de Casa de Asigurări de Sănătate sunt cu 10% mai mici, deci sunt afectate şi salariile oamenilor. Noi ne vrem înapoi drepturile“, spune Monica Manolache, liderul de sinicat de la secţia Grajduri a Spitalului Socola.

CADRELE MEDICALE ŞI-AU STRIGAT NEMULŢUMIRILE ÎN FAŢA PREFECTURII

image

Şi copiii s-au alăturat protestului

Ora 15.30 „Hoţii! Ruşine". Acestea sunt o parte din scandările protestatarilor adunaţi în faţa Prefecturii din Iaşi. Sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi de faptul că salariile pe care le primesc au fost diminuate conform ordinului 48/2010, care limitează cheltuielile salariale la 70% din decontul făcut de Casa de Asigurări de Sănătate.

image

Protestatarii s-au „înarmat“ cu apă

„Mi-au luat tichetele de masă. Personalul de muncă este foarte puţin pentru pacienţii periculoşi. Dorinţa noastră este să avem salarii decente. Suntem disperaţi, am ajuns la capătul răbdării", spune Angela Teslăraşu, care lucrează de şase ani la Grajduri, cu un salariu de 900 de lei.

Iaşi: Protest şi îmbrânceli la Spitalul Socola. Angajaţii sunt nemulţumiţi că li s-au micşorat salariile (UPDATE FOTO)

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite