Simirad despre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Iaşi: „Îi dau în judecată pentru calomnie. Dacă ar avea deontologie, şi-ar da demisia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful judeţului Iaşi, Constantin Simirad, a anunţat că îi va chema în instanţă pe cei doi demnitari, Constantin Adăscăliţei şi Victor Chirilă.

Simirad a reacţionat după ce marţi, cei doi vici au susţinut că preşedintele Consiliului Judeţean ar fi luat şpagă pentru a interveni pentru o firmă într-o licitaţie. „Vicii au considerat că pot să se exprime cu o uşurinţă condamnabilă. Îi voi da în judecată pentru calomnie“, a spus Simirad.

Acesta a pus acuzaţiile de luare de mită pe seama divorţurilor din familiile vicepreşedinţilor. „Atât timp cât Adăscăliţei a fost dirijat de soţie a luat decizii bune, era disciplinat şi nu era lăsat să zburde. N-am putut împiedica acest divorţ. S-a comportat lamentabil cu soţia lui şi dacă aşa tratează o femeie cum aş avea eu pretenţii să mă fi tratat altfel?“, a spus Simirad.

Vicii au anunţat că de miercuri vor munci la cort, lângă sediul Consiliului Judeţean, dar Primăria Iaşi nu a aprobat încă avizele pentru instalarea cortinelor. „Le dau acceptul pentru corturi. Acolo le este locul, în stradă. Le dau acceptul să facă şi grătare, ca să se simtă bine. Dacă ar avea deontologie, şi-ar înainta demisia“, a spus Simirad.

Acesta a ameninţat că va retrage toate atribuţiile date vicepreşedinţilor. „Vin la servici, semnează condica şi o şterg, nu fac nimic. Analizez foarte serios să le retrag şi atribuţiile pe care le mai au. Mita de 150.000 de lei pe care spune Adăscăliţei că aş fi luat-o este suma pe care o învârte el de fapt“, a mai spus Simirad.

În replică, vicepreşedintele Constantin Adăscăliţei îl acuză pe şeful instituţiei de relaţii cu interlopii şi cu alte plângeri penale. Acesta susţine că Romică Lorenz, preşedintele PD-L Huşi care ar fi intermediat cu Simirad afacerea eolienelor este cunoscut ca interlop, fiind implicat în afaceri cu armament.

„Lorenz Romică a fost Simirad pe 10 ianuarie. DNA ar trebui să verifice legătura lui Simirad cu un interlop, cum relatează presa din Vaslui, care se ocupă cu traficul de armament. Ne aşteptam la această reacţie. Împreună cu Chirilă vom face plângere la Parchet pentru abuz în serviciu în formă continuată. Această masură este ilegală şi neproductiv", a răspuns Constantin Adăscăliţei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite