Simbolul Iaşiului, ultima zi de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Culturii conduce în preferinţele cititorilor
Palatul Culturii conduce în preferinţele cititorilor

Sondajul iniţiat de iasi.adevarul.ro arată ce obiective conduc în preferinţele cititorilor

Ieşenii mai pot vota până astăzi inclusiv atât pe iasi.adevarul.ro, cât şi pe pagina de Facebook a cotidianului obiectivul care să reprezinte oraşul.


Palatul Culturii conduce detaşat în preferinţele ieşenilor care şi-au exprimat opţiunile în cadrul sondajului iniţiat de iasi.adevarul.ro. Impunătoarea clădire a fost votată de 52,85% din repondenţi.


Aceasta este urmată de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“, care a întrunit doar 25,25% din voturi. Pe cea de-a treia poziţie se situează Biserica „Trei Ierarhi“, cu 6,29% din opţiuni, urmată de Teiul lui Eminescu, acesta primind doar 4,7% din voturi. Tot Palatul Culturii conduce şi în sondajul de pe pagina de Facebook a cotidianului „Adevărul“ de Iaşi.


Opiniiile cititorilor

67 de persoane au apreciat imaginea clădirii, cu toate că nu sunt încântate de modul în care se realizează reabilitarea acoperişului de la Palat. „Într-adevăr Palatul este simbolul Iaşiului, dar păcat că devine o ruină. Şi tot aşa va ajunge şi Iaşiul“, spune Daniela Macarei.


„Un adevărat simbol al Iaşiului transformat în kitsch. Trist!“, este de părere şi Monica Marinescu.


Tot pe Facebook, Palatul Culturii este urmat ca număr de voturi de Teiul lui Eminescu. Acesta a primit 23 de voturi de la cititori. În ultimii trei ani, cele patru muzee din interiorul Palatului Culturii au fost închise publicului din cauza lucrărilor de reabilitare.


Poziţia a treia este ocupată de Biserica „Trei Ierarhi“, apreciată de 17 ieşeni pentru arhitectură şi decoraţiuni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite