Şi-a recâştigat copilul după ce l-a abandonat în plasament. Mărturia cutremurătoare a unei mame (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1 din 20 de femei care au renunţat la pruncii aduşi pe lume şi-au intrat din nou în rolul de mamă. De la începutul anului, 78 de copii au fost reintegraţi în propriile familii.

Este şi cazul Mihaelei (30 de ani), care timp de 12 ani a stat departe de fiica ei, Andreea. Vara trecută însă s-a hotărât că-şi vrea înapoi copilul. A trecut peste toate întâlnirile pentru reintegrarea fetei, iar de la începutul anului formează o familie.

 „Andreea este la o vârstă în care are oarecum personalitatea ei, este un caracter puternic. Uneori avem puncte diferite de vedere, dar ne învăţăm una cu cealaltă. Gătim împreună, mergem la cumpărături. Este minunat", spune Mihaela.

VEZI MĂRTURIA MIHAELEI

În prezent, în centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Iaşi sunt peste 1.600 de copii. Din aceştia, aproape 500 sunt în centrele de tip clasic, iar restul în unele pentru copil cu handicap. Anul trecut, 221 de minori s-au întors în familie. „Reintegrarea în familie durează între şase luni şi un an, timp în care se fac anchete sociale, evaluări psihologice, consilieri cu psihologul pentru a vedea dacă minorul se simte sau nu bine acasă la mama", a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Portecţia Copilului Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite