Iaşi: „Shakespeare mi-a schimbat viaţa!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opera dramaturgului englez William Shakespeare a avut o contribuţie uriaşă în viaţa lui Alexandru Damaschin (16 ani) din comuna Todireşti, Iaşi.

Creaţiile scriitorului britanic William Shakespeare l-a propulsat pe Alexandru Damaschin (16 ani), din comuna ieşeană Todireşti, în fruntea listei de candidaţi admişi la Colegiul de Arte „Octav Băncilă“, secţia teatru.


Tânărul i-a cucerit pe profesorii din comisia de examinare după ce a recitat din „Romeo şi Julieta“: „Vino aici, creştine! Văd că eşti sărac. Na 40 de galbeni! Sunt ai tăi. Să-mi dai o doză de otravă, dar aşa de tare, s-alerge iute prin toate vinele“, sunt numai câteva dintre replicile pe care Alexadru le-a spus în faţa comisiei de examinare. Redacţia „Adevărul de Seară“ i-a făcut cadou micului artist unul dintre cele 15 volume din colecţia de lux „William Shakespeare“ a editurii Adevărul, lansată ieri în toată ţara.

Mulţumesc foarte mult pentru cadou. Shakespeare este foarte important pentru mine întrucât mi-a schimbat viaţa. Nici acum nu-mi vine să cred că sunt la şcoala de teatru“, spune Alexadru Damaschin.
A învăţat din Shakespeare în sala de festivităţi

 
Talentul său a fost descoperit întâmplător la o serbare şcolară, de Ioan şi Ecaterina Taşcă, profesori în Todireşti. Aceştia l-au încurajat şi pregătit, trei luni, să dea la Teatru, în sala de festivităţi a satului. Până în 2008, timp de trei ani, băiatul a locuit în Italia, unde mama lui a lucrat ca menajeră, iar tatăl, cu ziua, în construcţii.


Anul trecut, familia Damaschin s-a întors în Todireşti, un sat aflat la 80 de kilometri de Iaşi. Alexandru a trebuit să înveţe mai mult ca să-şi echivaleze notele.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite