Iaşi: Mii de credincioşi au urmat „Calea Sfinţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Mii de credincioşi au urmat „Calea Sfinţilor“
Iaşi: Mii de credincioşi au urmat „Calea Sfinţilor“

Moaştele Sfinţilor Parascheva şi Vasile cel Mare s-au întâlnit într-un pelerinaj la Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc“.

Citeşte şi:

UPDATE Mii de pelerini au îndurat frigul pentru a se ruga la Moaştele Sfintei Parascheva

Puhoi de credincioşi la Sfânta Parascheva (VIDEO)

Restricţii de circulaţie la Sărbătorile Iaşiului

Unde pot găsi pelerinii locuri de cazare

Evenimentul a adus în centrul oraşului peste 10.000 de oameni, credincioşi veniţi din toate colţurile ţării, dar şi ieşeni. Întregul bulevard Ştefan cel Mare a fost închis pentru ca pelerinii să poată asista la una dintre cele mai mari slujbe religioase de până acum, din oraş.

Un alai format din peste 100 de preoţi a însoţit racla Sfintei Parascheva, scoasă din curtea Catedralei Mitropolitane în jurul orei 19.30, spre Biserica „Sf. Nicolae Domnesc“, din apropierea Palatului Culturii. Procesiunea a părăsit curtea Mitropoliei pentru a coborî pe strada Sfântul Andrei. Racla a fost depusă în faţa Palatului Culturii, lângă moaştele Sfântului Vasile cel Mare, aduse din Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi“.

„Dumnezeu a binecuvântat acest oraş!“

„Este ceva la care orice bun creştin visează să participe. Este obositor, într-adevăr, dar faptul că moaştele celor doi sfinţi au fost puse alături şi ne-am putut ruga la ele, ne dă putere să mergem mai departe“, a spus Ionela Alexa, din Vaslui. Esplanada din faţa Palatului Culturii şi strada

Anastasie Panu s-au transformat într-un furnicar de oameni care, în ciuda înghesuielii, au ascultat cu răbdare slujba oficiată de un sobor de preoţi şi cuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Înaltul prelat a ţinut să sublinieze importanţa momentului întâlnirii moaştelor celor doi sfinţi şi numărului impresionant al pelerinilor în Iaşi. „În acest an, Dumnezeu ne-a învrednicit să fim prezenţi în inima oraşului, lângă Biserica «Sfântul Nicolae Domnesc», fiind împreună şi însoţind cu evlavie moaştele «Sfintei Parascheva» şi ale «Sfântului Vasile cel Mare»“, le-a spus ÎPS Teofan miilor de credincioşi prezenţi.

Înaltul prelat a mai subliniat cât de important este faptul ca oamenii să fie nişte buni creştini în fiecare zi, nu doar cu ocazia sărbătorilor. „Am ieşit în această procesiune în oraş pentru a arăta că legătura noastră cu sfinţii nu trebuie să fie una de duminică şi numai în zi de sărbătoare, ci în toată viaţa noastră“, a mai precizat ÎPS Teofan. 

După încheierea ceremonialului, moaştele celor doi sfinţi au fost purtate prin mulţime înapoi în curtea Mitropoliei, pentru ca pelerinii să-şi continue rugăciunile. Racla „Sfintei Parascheva“ şi cutia cu moaştele „Sfântului Vasile cel Mare“ vor sta aici până pe 15 octombrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite