Sfârşit tragic pentru doi copii din Iaşi. S-au înecat într-un iaz a doua zi de Crăciun UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajele ISU au intervenit de urgenţă
Echipajele ISU au intervenit de urgenţă

Doi copii din comuna ieşeană Ţibăneşti s-au înecat astăzi, 26 decembrie, într-un iaz din localitate.

Ora 16.50 Trupurile ambilor copii, Bogdan Macarie, de 11 ani, şi Marian Palaghiu, de 8 ani, au fost scoase neînsufleţite din apa rece, sub privirile îndurerate ale familiilor. Scafandrii au încetat căutările.

Ora 16.00 După mai două ore de căutări, scafandrii au găsit corpul neînsufleţit al unuia dintre băieţi, Marian Palaghiu, şi continuă operaţiunea. „Copiii sunt din familiile Palaghiu şi Macarie din satul Jigoreni. Dintr-o tragedie groaznică s-au înecat în a doua zi de Crăciun. Oamenii s-au adunat la iaz după ce un sătean a chemat ajutor dar nu s-au încumetat să intre în apă pentru că este foarte rece“, a spus primarul Dumitru Spulber.

Ora 14.40 Băieţii au pornit împreună cu alţi trei copii din satul Jigoreni spre Ţibăneşti pentru a face nişte cumpărături. La întoarcere, victimele înecului au ţinut să se tragă pe gheaţa formată deasupra iazului numit „De la Mititelu“. Atunci când cei doi băieţi au ajuns în centrul iazului, gheaţa subţire s-a rupt, iar apa i-a înghiţit.

„Din nefericire, nu mai este o operaţiune de salvare, ci de scoatere a trupurilor copiilor din apă. Scafandrii sunt la faţa locului şi continuă căutările“, a spus Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU.

Ora 14.20 Se pare că cei doi băieţi, unul de 9 ani, şi celălalt în vârstă de 11 ani, se jucau pe stratul de gheaţă format deasupra iazului. Acesta a cedat, iar copiii au decedat. Un sătean a văzut toată scena şi a sunat la 112.

Ora 14.00 Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţele au ajuns de câteva minute la faţa locului, inclusiv elicopterul SMURD şi scafandrii. Din primele informaţii, copiii s-au înecat într-un iaz din localitate după ce gheaţa prea subţire s-a rupt sub greutatea celor doi.

Vom reveni cu amănunte.

Citeşte şi:

Bancherul înecat în Siret a fost găsit

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite