Senzorii de fum ai spitalelor au ajuns la Iaşi când unităţile sanitare se închid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detectoarele de fum care trebuie montate în instituţiile medicale ca urmare a tragediei de la Maternitatea Giuleşti din capitală în care şi-au pierdut viaţa mai mulţi bebeluşi sunt montate astăzi în Unitatea de Primire Urgenţe din Copou, cea care de ieri a devenit secţie exterioară a Spitalului „Sfântul Spiridon" şi care peste două luni îşi va schimba destinaţia.

Investiţie tardivă în spitalele de Iaşi. Senzorii de fum ajunşi la spitale pentru a preveni o tragedie ca cea de la Giuleşti sunt montaţi la o zi după ce unităţile medicale şi-au pierdut personalitatea juridică.

Un exemplu este Unitatea de Primire Urgenţe din Copou care de pe 1 martie este secţie exterioară a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi şi care va mai funcţiona în clădirea respectivă cel mult două luni. „Au fost montate 125 de detectoare optice de fum şi 3 detectoare de temperatură. Valoare investitţiei se ridică la 86.500 de lei", spune Vladimir Poroch, coordonatorul secţiei exterioare a Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.  

Citeşte şi:

Iaşi: Comasarea spitalelor ajunge în instanţă

Clădirea în care funcţionează în prezent Unitatea de Primire Urgenţe nu va mai fi folosită în scop medical după ce se termină lucrările de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

„Deocamdată se fac lucrări de amenajare la «Spiridon» şi noi vom mai funcţiona în Copou încă două luni. După ce se termină lucrările ne vom muta acolo. Nu ştiu ce se va întâmpla cu clădirea UPU, dacă va fi desfiinţată, închisă sau dacă va primi o altă destinaţie", mai spune Poroch.

Şi Spitalul „Sfântul Spiridon“ a fost dotat cu aproximativ 400 de detectoare de fum, iar valoarea investiţiei se ridică la 375.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite