Sentinţă şoc la Iaşi: Dosarul poliţiştilor de frontieră de la Albiţa se întoarce la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Iaşi a decis, pe 27 aprilie, să restituie dosarul poliţiştilor de frontieră de la Albiţă la DNA pentru refacerea rechizitoriului şi a anumitor acte din cursul urmăririi penale.În luna aprilie 2011, 47 de poliţişti au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Bucureşti pentru infracţuiuni de corupţie.

Decizia Curţii de Apel Iaşi nu este definitivă. "Am declarat recurs", a spus procurorul Luminiţa Merişescu, purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi. În luna aprilie 2011, 47 de poliţişti au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Bucureşti pentru infracţuiuni de corupţie  Potrivit procurorilor DNA, agenţii de la PTF Albiţa luau mită pentru a trece cu vederea o serie de nereguli în cazul unor persoane care tranzitau frontiera. Banii ar fi fost împărţiţi cu Daniel  Corban, şefului Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa şi cu şeful Poliţiei de Frontieră Vaslui, Valeriu Bodoga.

Alba-neagra cu dosarul "Albiţa"

Dosarul poliţiştilor s-a plimbat, din aprilie 2011,  între Iaşi, Vaslui şi Bucureşti. Practic, magistraţii au pasat dosarul pentru că nu au stabilit ce instanţă trebuia să judece cauza. Iniţial, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iaşi, iar după şase termene, instanţa a constatat că nu este competentă în acest caz şi a trimis dosarul la Tribunalul Vaslui.

Poliţist de la Albiţa: „Ete cum mă mituieşti mata ca să-ţi dau drumul fără lanţuri!" (Interceptări)

 Magistraţii ieşeni au considerat că ofiţerul Alin Niţă, unul dintre inculpaţi, nu putea fi în acelaşi timp inspector în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui şi subinspector de poliţie judiciară în cadrul IJPF Iaşi, şi că trebuia să primească un nou ordin de numire ca poliţist judiciar.

Ping-pong cu dosarul şpăgarilor de la Albiţa

Dosarul de corupţie de la Albiţa se întoarce la Iaşi

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis şi ei, pe 28 octombrie 2011, că nu îi pot judeca pe cei 47 de poliţişti. Dosarul a ajuns astfel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 16 februarie 2012, Curtea Supremă a decis ca poliţiştii să fie judecaţi de Curtea de Apel Iaşi. După doar două termene de judecată instanţa ieşeană a decis să restituie dosarul la DNA.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite