Semn rutier la Iaşi: brad de canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Vasile Lupu din Tătăraşi continuă să fie un real pericol pentru şoferi

Şoferii s-au plâns încă de acum patru luni că şi-au tăiat cauciucurile în gurile de canal din apropierea staţiei de tramvai Doi Băieţi. În lipsa oricărei reacţii a municipalităţii, câţiva locuitori din cartierul Tătăraşi au montat cauciucuri şi crenguţe de brad în cele trei guri de canal ridicate peste nivel şi care ar fi putut să provoace grave incidente rutriere.


Cu trecerea timpului, crenguţa de odinioară a devenit un copăcel. „Mi se pare de-a dreptul prostesc ce se întâmplă. Aşa ceva cred că mai poţi să vezi doar la ţară. Nu mă aşteptam să fie şi aici, unde avem pretenţia că locuim la oraş. Nu cred că cineva a fost sancţionat pentru această modalitate de semnalizare a unui obstacol pe stradă. România este ţara unde fiecare face ce vrea“, a spus indignat Andrei Pintilie, şofer. 


Fără amenzi, din cauza unui proces


Ieşenii spun că, dacă tot au fost înălţate, gurile de canal ar trebui să fie semnalizate corespunzător. „Ce se mai face bine acum la noi? Cred că puteau să pună ceva reflectorizant. Dacă, Doamne fereşte, intră vreun şofer noaptea cu roata în el, iese prin parbriz“, a spus şi ieşeanul Nicolae Teslariu.


Reprezentanţii Primăriei spun că n-au putut să ia nicio măsură în ce priveşte semnalizarea gurilor de canal. „Constructorul trebuia să semnalizeze canalele, conform contractului pe care l-am încheiat. N-am putut să-i amendăm pentru semnalizare necorespunzatoare pentru că ne judecăm“, a explicat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.


Lucrările la strada Vasile Lupu au început în urmă cu aproximativ trei ani. Din cauza neînţelegerilor financiare dintre Primărie şi firma care s-a ocupat de schimbarea liniilor de tramvai, şantierul a fost închis temporar. Acum, Primăria a organizat o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite