Iaşi: Semafoarele care se joacă cu nervii şoferilor (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Semafoarele care se joacă cu nervii şoferilor (VIDEO)
Iaşi: Semafoarele care se joacă cu nervii şoferilor (VIDEO)

Vezi pe iasi.adevarul.ro cum se virează la stânga din Tudor spre Mangeron

Conducătorii auto sunt nevoiţi să facă manevre ilegale ca să treacă prin intersecţiile-problemă. 

După un weekend liniştit, prima zi a săptămânii a aglomerat din nou arterele de circulaţie din Iaşi încă de la primele ore. Ca de obicei, traficul a fost sugrumat în intersecţiile aglomerate, din cauza maşinilor care nu au cum să vireze la stânga.
Intersecţia bulevardului Socola cu Primăverii este unul dintre cele mai cunoscute puncte-problemă ale circulaţiei auto din oraş.

Fluxul continuu de maşini, la care se adaugă traficul greu, traversează intersecţia pe toate direcţiile, nu doar înainte. Inconvenientul apare pentru cei care doresc să vireze la stânga, din cauză că primesc verde în acelaşi timp cu cei care vin de pe contrasens, cărora sunt obligaţi să le acorde prioritate.


Dacă ar fi să mă iau după reguli, n-aş avea şanse să trec prin intersecţie, aşa că fac ce pot ca să mă strecor pe culoarea verde”, a spus Mihai, aflat în trafic. În acest sens, şoferii „descurcăreţi” reuşesc să se ascundă după un autobuz care virează la stânga pentru a avea un paravan faţă de cei care vin de pe contrasens. Alţii se bazează pe caii putere de sub capotă pentru a ţâşni primii la culoarea verde.


Majoritatea şoferilor însă aşteaptă să prindă o breşă în trafic pentru a se strecura la stânga, ceea ce duce la ambuteiaje. O situaţie asemănătoare se întâlneşte pe bulevardul Tudor Vladimirescu, la intersecţia cu bulevardul Chimiei.


Secunde inutile


Maşinile care vin dinspre bulevardul Primăverii şi au nevoie să vireze la stânga pe Splai Bahlui primesc verde la semafor în acelaşi timp cu vehiculele care vin de pe contrasens. Totuşi, timpii de la semafoare sunt programaţi în aşa fel ca cei care au nevoie să facă la stânga să aibă 15 secunde în plus de verde la final faţă de cei care vin de pe contrasens.
Problema este că niciun şofer nu cunoaşte acest aspect, motiv pentru care toţi încearcă să forţeze virajul la stânga. Astfel, de foarte multe ori, cele 15 secunde special rezervate virajului la stânga nu sunt folosite de nimeni.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Cosmin/film tudor.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/cosmin/poza tudor.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite