Şeful şpăgarilor de la Albiţa a fost arestat pentru că a încercat să- şi influenţeze subordonaţii (Motivare)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Iaşi l-a arestat pe Daniel Corban pentru că a luat legătura cu alţi inculpaţi din dosar, deşi nu avea voie. Judecătorii i-au înlocuit săptămâna trecută comisarului şef măsura obligării de a nu părăsi ţara cu măsura de arest preventiv.

„Curtea reţine că inculpatul Corban Daniel a încălcat, în împrejurările reţinute şi dovedite, cu rea- credinţă obligaţia impusă prin măsura obligării de a nu părăsi ţara, respectiv de a nu se apropia de persoanele împreună cu care a comis faptele şi martori şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, luând legătura atât cu inculpatul Niţă Alin Constantin, comunicând cu acesta despre cauză şi poziţia procesuală a inculpatului Lădaru George, încercând să-l contacteze prin intermediul lui Niţă pe Lădaru, demersul său eşuând prin refuzul inculpatului Lădaru de a lua legătura cu aceştia, inculpatul Lădaru respectându-şi propriile obligaţii impuse de organele judiciare", se precizează în motivarea Curţii de Apel Iaşi. Judecătorul arată că în cauză există şi suficiente probe care justifică bănuiala rezonabilă că inculpatul Corban  a săvârşit faptele pentru care este trimis în judecată.

Citiţi şi:

Poliţist de la Albiţa: „Ete cum mă mituieşti mata ca să-ţi dau drumul fără lanţuri!" (Interceptări)

Iaşi: Şpăgarii stingeau becul să numere „tradiţia" la Albiţa

Prin rechizitoriu procurorii au cerut înlocuirea obligării de a nu părăsi ţara cu măsura de arest preventiv în cazul lui Corban.Anchetatorii au susţinut că pe 28 martie şeful PTF Albiţa a luat legătura cu poliţistul de frontieră Alin Constantin Niţă, iar prin intermediu lui a încercat să-l contacteze pe poliţistul de frontieră George Lădaru. Corban a susţinut în faţa magistraţilor că s-a întâlnit cu Niţă întâmplător la Mall şi a mers cu acesta până în Miroslava pentru a vedea cu o casă pe care doreau amândoi să o cumpere. Şeful PTF Albiţa a declarat că nu avea niciun interes să-l contacteze pe Lădaru pentru că ştia ce a declarat acesta la DNA.

image

În cazul celorlalţi 30 de poliţişti de frontieră instanţa a decis să menţină măsura de arest preventiv deoarece prezintă pericol social pentru ordine publică. „Măsura se impune pentru a asigura protecţia cetăţenilor împotriva comiterii unor fapte ce afectează încrederea publicului în relaţiile sociale protejate prin incriminare, prin faptele presupus a fi comise de inculpaţi aducându-se atingere bunului mers al autorităţii poliţiei de frontieră şi ce lezează implicit interese legale ale persoanelor particulare", se precizează în motivarea Curţii de Apel Iaşi.

Instanţa precizează că există riscul ca poliţiştii de frontieră să se sustragă de la judecată, să zădărnicească aflarea adevărului şi să săvârşească noi infracţiuni.

Citiţi şi:

Lista poliţiştilor de la Albiţa acuzaţi de luare de mită

Poliţiştii şpăgari, turnaţi de şeful IJPF Vaslui

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite