Şeful medicilor vrea ca din decembrie să se dubleze salariile rezidenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi
Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, susţine că i-a cerut premierului Victor Ponta ca până pe 18 octombrie să decidă dacă este de acord cu majorările salariale ale cadrelor sanitare.

Profesorul Vasile Astărăstoae, şeful medicilor din România vrea ca salariul medicilor rezidenţi să se dubleze din decembrie, iar venitul minim al acestuia să fie echivalentul a trei venituri medii pe economie.

Medic la târgul de joburi în străinătate: „Ţara mea nu mă vrea! Salariile sunt inexistente“ UPDATE FOTO

Preşedintele Colegiului Medicilor din România susţine că a vorbit despre acest aspect cu premierul Victor Ponta şi i-a dat răgaz până pe 18 octombrie pentru a lua o decizie. Dacă prim ministrul nu va fi de acord, profesorul Astărăstoae ameninţă că medicii îşi vor da demisia în bloc.

Asistent medical la târgul de joburi în străinătate: „Sunt dezamăgit. Nu mai avem şanse nici peste hotare!“

„Am avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta, vom face un studiu de impact bugetar, după opinia mea nu există un impact, noi am făcut deja nişte studii, şi până pe 18 octombrie premierul are la dispoziţie timp să se gândească dacă doreşte să aibă medici în ţară sau doreşte să aibă medici demisionari. Propunem ca pentru medicii rezidenţi începând cu maxim începutul lunii decembrie o dublare a veniturilor pe care le au în prezent, un plan de creştere a veniturilor celorlalţi medici şi un interval de 3 ani în care venitul minim al unui medic rezident să fie echivalentul a trei venituri medii pe economie", spune profesorul Vasile Astărăstoae.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite