Şeful de la Casa de Sănătate din Iaşi, mulţumit de numărul mic de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Şerban, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi (CAS), spune că contrar declaraţiilor pe care le fac managerii de spitale, unitătile sanitare au un număr suficient de medici. Declaraţia vine la trei luni după ce ameninţa că va refuza să încheie contracte  cu Spitalul Orăşenesc Hârlău şi Maternitatea „Elena Doamna" din Iaşi din cauza lipsei de medici.

Şeful de la Casa de Sănătate Iaşi, Iulian Şerban, contraatacă! Deşi majoritatea managerilor de spitale din Iaşi se plâng de numărul mic de medici pe care-i au în unitate, Iulian Şerban îi contrazice şi susţine că normativele de medici din toate spitalele ieşene sunt îndeplinite.  „Nu este adevărat că nu sunt medici în spitale. Nu sunt sub normativul de spital stabilit de ministru la nicio unitate. Avem medici", spune Iulian Şerban.

Declaraţia vine la trei luni după ce ameninţa că va refuza să încheie contractul  cu Spitalul Orăşenesc Hârlău şi Maternitatea „Elena Doamna" din Iaşi din cauza lipsei de medici.

Un spital şi o maternitate din Iaşi, lăsate fără bani de Casa de Sănătate

Iaşi: „Prizonieră“ de şapte ani la Casa de Asigurări de Sănătate

Iaşi: „Afacerile“ Casei de Sănătate cu spitalele private, luate la puricat

„Problemele au fost rezolvate şi la acele două unităţi", spune Iulian Şerban.

Unul din cele mai recente cazuri de criză de personal a fost prezentat săptămâna trecută de păofesorul Carmen Dorobăţ, managerul de la Spitalul de Boli Infecţioase, care se plângea că nu are medici la ATI.

El este medicul care a refuzat un salariu de zece ori mai mare. Vezi aici motivele

Şeful CAS susţine însă cu tărie că nicio secţie din niciun spital nu are probleme. „Echipele noastre de control au verificat documentele trimise la Casă şi corespun realităţii nu sunt probleme. Fie au minţit managerii, fie echipa mea de control", mai spune Iulian Şerban.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite