Ce avere are Vasile Cepoi, şeful DSP Iaşi, numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli a anunţat miercuri la prânz că Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Iaşi, ar putea primi o funcţie în minister. Miercuri, guvernanţii au aprobat suplimentarea numărului de secretari de stat şi numirea lui Cepoi pe cea de-a treia funcţie înfiinţată.

Ora 18.00 Guvernul a suplimentat, miercuri, numărul posturilor de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. De la două funcţii s-a ajuns la trei pentru a permite instalarea la minister a medicului Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Ora 16.55 Şeful medicilor, Vasile Astărăstoae, consideră că Vasile Cepoi este una dintre cele mai indicate persoane pentru a ocupa funcţia de secretar de stat şi crede că sistemul de sănătate ar avea de câştigat dacă ar accepta postul propus la Minister. Nu aceeaşi părere o are şi despre Tudor Ciuhodaru.

„Doctorul Cepoi este unul dintre puţinii specialişti competenţi în domeniul organizării sanitare din România. Dacă acceptă este un plus pentru sistem şi sper că va fi lăsat să-şi ducă politica sa. Cât despre doctorul Ciuhodaru, pot să spun că nu am auzit până acum de funcţia de consilier onorific. La Ciuhodaru în afară de etnobotanice şi persoane aflate în stare de ebrietate cu care apare pe sticla televizorului, nu am văzut alte proiecte. A mai încercat desfiinţarea Institutului de Oncologie de la Iaşi, dar nu i-a ieşit“, spune Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Ora 15.50: Medicul Tudor Ciuhodaru, proaspăt numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, a anunţat că el i-a propus pe Vasile Cepoi pentru funcţia de secretar de stat, iar pe doctorul Andrei Georgescu, şeful UPU de la Spitalul Universitar din Bucureşti, pentru funcţia de subsecretar de stat.

„Cu Andrei Georgescu sunt prieten de 20 de ani. El tratează câte 500 de pacienţi în fiecare zi. A înfiinţat medicina de urgenţă. Şi un tandem Cepoi-Ciuhodaru ar fi benefic pentru Iaşi. Se încearcă o lărgire a echipei de urgenţă. Decizia este a premierului“, a declarat Tudor Ciuhodaru pentru iasi.adevarul.ro.

În cazul în care Vasile Cepoi va accepta funcţia de secretar de stat, el va fi nevoit să plece de la conducerea DSP Iaşi.

Ora 15.22: Deputatul Petru Movilă de la PDL, partid care l-a propulsat pe Cepoi în funcţia de conducere de la DSP Iaşi, scrie pe blogul său că acesta are şanse mari să prindă din nou o funcţie în Ministerul Sănătăţii. „Actualul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi este, la ora actuală, unul dintre cei mai mai buni specialişti în domeniul sistemului de sănătate publică pe care îi are Iaşul. Iar acest lucru s-a văzut clar până acum. În toate funcţiile ocupate la Bucureşti, Vasile Cepoi a dovedit că este profesionist“, a scris Petru Movilă.

Ora 15.10: Doctorul Vasile Cepoi are terenuri agricole, dar deţine şi 50% din acţiunile societăţii Romautomatic SRL din Iaşi, cu domeniu de activitate în telecomunicaţii. În acelaşi timp, potrivit declaraţiei de avere din 2011, Cepoi a împrumutat firma cu 40.000 de lei. La capitolul locuinţe, directorul DSP Iaşi se poate lăuda cu un apartament de 100 de metri pătraţi în Iaşi şi o casă de 70 de metri pătraţi în Botoşani.

El deţine şi 2.200 de metri pătraţi de teren agricol în Iaşi şi comuna suceveană Vama, dar şi 453 de metri pătraţi de teren intravilan în Botoşani. Conduce un Citroen fabricat în 2006 şi are un credit la bancă de 20.000 de euro, contractat în 2006 şi scandent în 2016.

Ora 15.00: Vasile Cepoi a încasat din salariul de director la DSP Iaşi, potrivit declaraţiei de avere din 2011, 32.212 lei. În acelaşi timp, ca profesor la Universitatea „Apollonia“ a câştigat 13.140 de lei. 

Salariul lui de la DSP este mai mic decât cel al soţiei, care este director adjunct  la Liceul Sportiv din Iaşi. Făniţa Cepoi a încasat într-un an, potrivit declaraţiei de avere din 2011, 45.245 de lei.

Ora 14.45:Nu am luat încă o decizie, mai sunt unele aspecte de discutat", a spus Vasile Cepoi pentru Mediafax. Şeful DSP Iaşi a mai îndeplinit funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. De asemenea, Cepoi a fost numit în 2005 preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Ora 14.40: „Domnul Cepoi este vizat pentru o funcţie în minister. Cel mai probabil se va ocupa de reformă. Voi vorbi cu primul ministru“, a declarat Ladislau Ritli.

Vasile Cepoi a fost susţinut la conducerea Direcţei de Sănătate Publică de partidul de guvernământ. Din 1996 este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale Române.

În urmă cu o zi, medicul ieşean Tudor Ciuhodaru a fost numit consilier onorific pentru medicină de urgenţă.

Războiul declaraţiilor între Tudor Ciuhodaru şi Raed Arafat. Medicul ieşean a fost numit consilier în Ministerul Sănătăţii UPDATE

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite