Iaşi: Şefii judeţului lasă elevii fără lapte şi corn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Şefii judeţului lasă elevii fără lapte şi corn
Iaşi: Şefii judeţului lasă elevii fără lapte şi corn

Începe şcoala, dar de „pacheţelul“ elevilor nu se ştie nimic

Citeşte şi:

Licitaţie pentru lapte şi corn pe ultima sută de metri

Pacheţelul elevilor, scos pe tarabă

Laptele şi cornul elevilor, pe mâna edililor de la sate (SONDAJ)

Şefii judeţului se spală pe mâini când vine vorba despre programul guvernamental derulat în timpul anului şcolar.

 Cu câteva zile de începerea anului şcolar, la Consiliul Judeţean şi la Prefectură nu se ştie stadiul în care se află autorităţile locale în contractarea serviciilor de distribuţie a produselor lactate şi de panificaţie în instituţiiile de învăţământ.
În această vară, şefii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că nu vor mai organiza selecţia în cadrul acestui program, la nivelul Regiunii Nord-Est fiind singura autoritate care a luat această măsură. Practic, sarcina organizării licitaţiilor a fost pasată fiecărei autorităţi locale în parte.


Cu toate acestea, noul vicepreşedinte de CJ, Constantin Şerban are în coordonare directă „programul lapte şi corn“. Însă, pe masa vicelui nu există decât o listă cu membrii unei comisii care verifică modul în care se derulează acest program condusă de prefectul Victorel Lupu. Mai mult, la această dată edilul nu ştie care este situaţia din teren şi aşteaptă informări de la alţii.

Vom cere o situaţie de la autorităţile locale să vedem în ce stadiu se află cu licitaţiile“, a anunţat Şerban. Practic, în acest moment şefii judeţului nu cunosc dacă în vreo localitate există contestaţii şi dacă se poate asigura de luni „pacheţelul elevilor“. Reprezentanţii Primăriei Iaşi au fixa cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar două licitaţii pentru distribuirea produselor lactate şi de panificaţie.


Nu s-a depus încă
nicio ofertă la Iaşi


Selecţiile vor fi organizate pe 10 septembrie, iar până în prezent nu s-au depus oferte. De obicei, documentaţiile ajung chiar în ziua licitaţiei“, a precizat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.  Joi va fi organizată o selecţie pentru produsele de panificaţie, iar contractul este de peste 1,2 milioane de lei, fără TVA. La nivelul municipiului, vor fi distribute zilnic în jur de 25.000 de pachete, iar valoarea contractului pentru lactate, împărţit în şase loturi, este de aproape 3 milioane de lei, fără TVA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite