Iaşi: Sediu de lux aprobat de consilierii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Sediu de lux aprobat de consilierii locali
Iaşi: Sediu de lux aprobat de consilierii locali

Edilii au aprobat ridicarea unui complex de 3,3 milioane de euro pentru Direcţia de Servicii Publice Municipale

Citeşte şi:

Aleile din două cimitire asfaltate cu cinci milioane de lei

Somn de veci printre alei de 2 milioane euro

Noul sediu al instituţiei şi baza de producţie vor fi amenajate în aleea Tudor Neculai.

 Şefii Direcţiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) vor organiza la mijlocul lunii viitoare o selecţie pentru lucrări estimate la 3,3 milioane de euro. Astfel, a fost scoasă la licitaţie execuţia bazei de producţie şi a clădirii administrative din aleea Tudor Neculai.

„Indicatorii tehnico-economici pentru toate lucrările sunt de 11,7 milioane de lei, fără TVA. Valoarea lucrărilor la baza de producţie este de 7,3 milioane de lei“, a explicat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Banii vor fi alocaţi din redevenţa luată de DSPM pentru terenul de 4,9 hectare din strada Bucium. Acesta a fost concesionat pentru 49 de ani către Dedeman, care plăteşte anual 139.000 de euro, dar şi un avans de 1,7 milioane de euro.

Baza de producţie va fi amenajată de la anul

 „Lucrările sunt eşalonate pe mai mulţi ani, în funcţie de fondurile disponibile. Pentru început avem alocarea pentru baza de producţie pe care o vom muta de lângă Carrefour în Tudor Neculai, unde avem şi pepiniera pe 22 de hectare. În acea bază vom muta toate atelierele noastre. Sediul unde ne vom muta noi birourile va fi executat în funcţie de buget, pentru această investiţie nu avem în acest moment fondurile disponibile“, a afirmat Luminiţa Sălceanu, şefa DSPM.

Consilierii locali au aprobat investiţiile într-o nouă bază de producţie a direcţiei, dar şi indicatorii tehnico-economici. Noua bază va fi construită pe o suprafaţă de aproape două hectare de teren, iar lucrările vor demara în cursul anului viitor. Noul sediu al DSPM, cu două etaje, va costa în jur de 5 milioane de lei.

Potrivit anunţului de participare, lucrările ar trebui executate în 48 de luni de la data atribuirii contractului. Ofertele firmelor interesate vor fi deschise pe 19 noiembrie, de la ora 12.00.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite