Sechestru pe casele şi terenurile "lotului UMF"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Astărăstoae
Vasile Astărăstoae

Procurorii DNA au pus sechestru pe apartamentele şi terenurile rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF), Vasile Astărăstoae, a directorilor UMF şi a administratorului SC Maguay Impex. Anchetatorii susţin că inculpaţii au trucat o licitaţie cu fonduri europene şi au creat un prejudiciu de 4.758.774 de lei.

Procurorii au pus sechestru pe câte jumătate dintr-un apartament, o casă cu patru camere, subsolul, anexe gospodăreşti şi o curte aparţinând lui Vasile Astărăstoae. Potrivit rechizitoriului, bunurile valorează 192.544 de lei. Astfel, cel puţin până la finalizarea procesului, în care este judecat pentru fapte de corupţie, rectorul nu va putea vinde bunurile sau dispune de ele după cum doreşte. Pentru a recupera presupusul prejudiciu procurorii au pus poprire şi pe două conturi ale rectorului în care avea 39.269 de lei, respectiv 15,29 euro şi pe o parte din veniturile salariale obţinute la UMF, Colegiul Medicilor din România şi din Iaşi, Insitutul de Medicină Legală Iaşi.

Citiţi şi:

20.000 de pagini de acuzaţii pentru cei 13 inculpaţi de la UMF Iaşi

UPDATE Şeful medicilor Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată: „Dosarul de corupţie este un roman SF prost scris" FOTOGALERIE

Procurorii DNA au hotărât să pună sechestru pe jumătate din casa lui LT şi pe un teren, pe un teren 3.000 de metri a lui Corvin Pughin, pe o treime din apartamentul lui Adrian Ciureanu şi pe două case, două terenuri din categoria curţi, construcţii, subsol şi un teren arabil aparţinând Danielei Druguş. De asemenea, anchetatorii au pus sechestru pe clădirea firmei Maguay şi pe 17 maşini ale societăţii şi poprire pe o parte din conturile inculpaţilor.

Potrivit DNA, rectorul Vasile Astărăstoae, Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicaţii din cadrul UMF şi Daniele Druguş, director administrativ al UMF,  ar fi trucat o licitaţie pentru ca firma Maguay Impex din Bucureşti, condusă de Corvin Pughin, să obţină proiectul pentru un sistem e-learning (n.r.- învăţare electronică).Pughin ar fi dat, la solicitarea celor doi directori din UMF, bani şi aparatură IT. Anchetatorii mai spun că Vasile Astărăstoae şi-a angajat în 2010 fiica la Institutul de Medicină Legală, unde rectorul UMF este şef, pe o perioadă de trei ani. Daniela Astărăstoae se ocupă de un proiect pentru care va fi remunerată cu 8.773 de lei. În acelaşi proiect au fost angajaţi şi Adrian Ciureanu, prorectorul Dragoş Pieptu, care obţineau în total 10.497 de lei.

"Lotul UMF"  a susţinut în faţa anchetatorilor că este nevinovat. Primul termen al procesului va fi la Curtea de Apel Iaşi pe 19 ianuarie 2012.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite