Seară japoneză în inima oraşului Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii asociaţiei Himawari au pregătit ieşenilor o surpriză cu aer asiatic, dansuri şi specialităţi culinare. Aceştia vor organiza pe 28 iulie, de la ora 20.00, la restaurantul hotelului Traian din Piaţa Unirii, o seară tematică.

Evenimentul vine după patru săptămâni de pregătire, timp în care cei de la Himawari au aprofundat dansurile tradiţionale japoneze şi arta niponă pe care o vor prezenta ieşenilor. „Evenimentul se numeşte «Florile liniştii – serată japoneză» şi este o invitaţie către ieşeni să ia cina în atmofera japoneză. De la asociaţia noastră vor fi prezenţi opt membri care vor prezenta dansuri tradiţionale japoneze şi yukata, un stil de îmbrăcăminte asemănătoare kimonourilor“, a precizat Alexandru Negru, preşedintele asociaţiei Himawari.

Pe lângă acestea, ieşenii care vor lua cina în restaurantul hotelului vor avea parte şi de aranjamente ikebana şi de o prezentare de artă marţială. Aceasta va fi realizată de către parteneri de la Clubul Marubashi. De asemenea, seara va fi animată de Yasuyuki Takagi care va oferi invitaţilor un moment artistic de muzică interpretând la shamisen.

„Ieşenii sunt foarte curioşi cu privire la cultura niponă.La ultimul eveniment, organizat pe 17 iulie, sute de persoane ne-au vizitat în Grădina Botanică unde am desfăşurat festivalul Tanabata“, a completat Alexandru Negru. Intrarea la evenimentul de la hotel se poate face în baza unei rezervări la numărul de telefon 0232.212.847. Din meniu vor face parte şi cinci specialităţi culinare japoneze.

Acesta este ultimul eveniment organizat vara aceasta de cei de la Himawari. „Vara este vacanţă şi pentru studenţi şi pentru multe persoane care muncesc. Din acest motiv cursurile de limba şi cultură japoneză se vor relua în toamnă, cel mai probabil la începutul lunii octombrie. Preţul este de 95 de lei pe lună, cu reducere la 80 de lei“, a conchis preşedintele asociaţiei. Contra acestei sume ieşenii interesaţi au parte de o oră şi jumătate de lecţii, în grupe de maxim 12 persoane, o dată pe săptămână.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite