Se înmulţesc gravidele cu gânduri sinucigaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O tânără de 21 de ani a înghiţit un pumn de pastile
O tânără de 21 de ani a înghiţit un pumn de pastile

Numai de la începutul anului, patru gravide care au încercat să-şi pună capăt zilelor au ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan“.

Lipsa banilor a adus-o în pragul disperării pe o tânără de 31 de ani, însărcinată în luna a patra, care a ajuns joi la Spitalul „Sf. Ioan“. După o ceartă cruntă cu soţul, femeia a băut un litru de oţet, cu gândul de a-şi pune capăt zilelor.


Soţul a găsit-o în stare de inconştienţă şi a anunţat imediat Ambulanţa, care a transportat-o la spital. Femeia le-a povestit medicilor că mai are copii acasă şi nu are cu ce să-i întreţină pentru că singura sursă de venit este alocaţia.


„Pacienta a declarat psihologilor că a ingerat substanţa în scop avortiv din cauza condiţiilor socio economice precare, care nu-i permit întreţinerea celui de-al cincilea copil“, a spus Tudor Ciuhodaru, coordonator la Unitatea de Primire a Urgenţelor.

Cu gravida la psiholog
Luna trecută, o tânără în vârstă de 21 de ani, care mai avea o săptămână până să nască, a ajuns la Urgenţe, după ce a a luat un pumn de pastile. Femeia din comuna Şcheia mai avea un copil, iar soţul ei a rămas fără loc de muncă. „Aceasta este pacienta cu sarcina cea mai evoluată care a beneficiat de terapie“, a declarat atunci Tudor Ciuhodaru. Medicii susţin că numărul ieşencelor care vor să-şi omoară bebeluşii creşte alarmant.

„De la începutul anului am avut deja patru cazuri. Am acordat tratament de urgenţă pentru a nu fi afectat fătul“, a mai spus Ciuhodaru. Specialiştii explică gesturile extreme prin faptul că gravidele au făcut depresii. „Mai ales în primele trei luni de sarcină femeiele au stări de agitaţie, anxietate, greţuri, depresii. Dacă o gravidă este mai agitată, ar trebui dusă de familie imediat la psiholog“, a declarat Gabriel Crumpei, psihiatru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite