Schimbare strategică în administraţia ieşeană. Bosianu, prefectul cu cel mai scurt mandat, a fost înlocuit. Vine în loc un fost viceprimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romeo Olteanu a fost numit, miercuri, în funcţia de prefect în locul lui Marian Bosianu, care nu a stat mai mult de o lună jumătate în funcţia de conducere din Casa Pătrată. 

Potrivit hotărârii 608 din 20 iunie 2012, Romeo Olteanu va ocupa, "cu caracter temporar, prin detaşare" funcţia de prefect. Acesta i-a luat locul lui Marian Bosianu, care a fost numit în funcţie în perioada în care Olteanu a urmat cursurile pentru a deveni funcţionar public şi a putea ocupa scaunul din Casa Pătrată. 

Prefectul Iaşiului a fost eliberat din funcţie. Vezi cine este în cărţi pentru a-i lua locul 

Olteanu este un apropiat al primarului Iaşiului Gheorghe Nichita şi a ocupat în mandatul 2008-2012 funcţia de viceprimar al municipiului Iaşi. Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine două apartamente, o maşină fabricată în 1998, nu are datorii, ci doar un cont de 60.000 de lei. 

Viceprimarul Iaşiului Romeo Olteanu, bun de plată pentru „lingău ordinar“

Funcţia ocupată de Olteanu este una cheie în administraţie, Instituţia Prefectului fiind cea care dă ultima viză de legalitate pe proiectele aprobate de consiliile locale şi cele judeţene. Practic, toate hotărârile din administraţie ajung pe mâna prefectului şi el decide care pot fi puse în aplicare. 

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite