Iasi: Rănit de la Scânteia răpus de sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că medicii i-au interzis să facă vreun efort fizic, bărbatul de 37 de ani nu ştie cum îşi va întreţine familia numeroasă.

A scăpat ca prin minune din fiarele contorsionate ale microbuzului zdrobit de tren pe 14 august şi acum îşi priveşte neputincios familia cum se luptă cu sărăcia. Viorel Chelaru a avut un umăr dizlocat, mâna fracturată, o rană la picior şi două coaste rupte. Cea mai serioasă însă a fost o lovitură cap.


Pentru a-i salva viaţa, medicii au fost nevoiţi să-i scoată o bucată din osul craniului. Poate că operaţia l-a ţinut printre cei dragi, dar Viorel Chelaru, după cum mărturiseşte soţia sa, nu va mai fi niciodată bărbatul de odinioară. „Medicii mi-au spus că soţul meu nu va mai fi niciodată bărbatul care a fost înainte şi că ar trebui să fiu recunoscătoare lui Dumnezeu că încă îl mai am acasă“, a explicat Lăcrămioara Chelaru, soţia.


Alocaţia copiilor, singurul venit


După ce a fost externat din spital în urmă cu şase zile, Viorel a revenit în casa din satul Focşasca (judeţul Vaslui). Este însă neputincios. Are gips la picior şi la mână şi stă imobilizat la pat. Abia se poate mişca, iar când o face ameţeşte puternic. „Nu am idee ce o să fac în continuare pentru că nu ştiu ce altceva să fac pentru un ban cinstit“, a declarat Viorel. Nici soţia sa nu poate munci. În urmă cu ceva ani, a fost operată de hernie de disc. Aşa că singurul lor venit sunt alocaţiile celor doi copii, Laurenţiu (12 ani) şi Alex (4 ani), în valoare de 140 de lei.


Bântuit de fratele mort în accident


În microbuzul blestemat de la Scânteia se mai aflau fratele, nepotul şi unul dintre cumnaţii lui Viorel. Cu toţii au pierit în accident. După tragedie, Viorel continuă să-i vadă pe cei dispăruţi. Pe fratele său, Florin, l-a „întâlnit“ într-o seară. „Bărbatul meu vorbea de unul singur. Cum ar veni, Florin îi dăduse şapca lui să i-o şteargă, iar Viorel a început să frece pătura cu un prosop. Cât timp a trăit, Florin trecea în fiecare zi pe la noi, pentru că a fost foarte apropiat de Viorel“, a povestit Lăcrămioara Chelaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite