Iaşi: Fără vinovaţi în cazul tragediei de la Scânteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Fără vinovaţi în cazul tragediei de la Scânteia
Iaşi: Fără vinovaţi în cazul tragediei de la Scânteia

Anchetatorii au decis să închidă dosarul de cercetare pentru şoferul de microbuz care a provocat accidentul din august

Cei doi patroni ai firmei de transport ar putea fi trimişi în judecată. La Scânteia se va ridica un monument în memoria victimelor.

Procurorii au primit o parte din rezultatele necropsiilor făcute victimelor tragediei feroviare din luna august. „Mai sunt două-trei expertize de trimis. Sperăm ca spre sfârşitul săptămânii să avem şi expertiza tehnică a autoturismului“, a declarat procurorul de caz Mihai Covalciuc, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.


Monument
pentru victime


Cel mai probabil, pentru Petrişor Apostu, şoferul microbuzului, procurorii vor dispune închiderea dosarului pentru că tânărul a decedat în urma catastrofei feroviare.  În schimb, Ionel Dumitriu şi Constantin Scântei, cei doi patroni ai firmei de transport ValCris Trans, ar putea fi trimişi în judecată pentru fals intelectual, uz de fals şi transport rutier fără licenţă.
Anchetatorii au constatat că societatea deţinea două maşini pe traseu şi avea doar trei angajaţi, însă niciunul şofer de microbuz. Autovehiculul implicat în accident avea inspecţia tehnică expirată.

La Scânteia se va ridica un monument în memoria victimelor. „Pe 14 noiembrie, la locul accidentului va fi sfinţit un monument în memoria victimelor. Va fi compus dintr-o cruce şi o placă cu numele tuturor persoanelor decedate în accident“, a declarat Fănică Săcăleanu, primarul comunei Scânteia.


Pe 14 august un microbuz cu pasageri a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat, unul dintre ei fiind şi acum internat în Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri. Zeci de persoane din ţară au oferit bani şi haine rudelor victimelor, iar 16 copii din Grajduri şi Scânteia vor primi lunar câte o alocaţie de 200 de lei. Cei care doresc să facă donaţii au la dispoziţie contul 2511102 RON2401190001D048591, Banca Cooperatistă „Viitorul“, punct de lucru Scânteia.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite