Scandal între judecători şi avocaţi în dosarul prefectului de Iaşi acuzat de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Prisăcaru
Radu Prisăcaru

Amânat de miercuri pentru joi, procesul „Mită la prefect“ a început astăzi cu scandal din cauza amânărilor repetate.

Dosarul prefectului de Iaşi acuzat de luare de mită amânat din cauza unei expertize

Programat pentru astăzi, la ora 10.00, procesul a început cu o nouă amânare, pentru după-amiază, la ora 15.00. Judecătorii au avut o problemă privind apărarea fostului prefect, Radu Prisăcaru. Avocatul Sandra Grădinaru s-a prezentat în instanţă susţinând că nu îl mai reprezintă pe fostul prefect, ci doar îl asistă juridic.

Judecătorul a făcut o plângere la conducerea Baroului Iaşi şi a solicitat o anchetă pentru că avocatul nu ar fi deţinut şi o dovadă scrisă a rezilierii contractului. „Instanţa a decis să treacă direct la concluzii pe fond. Clientul meu a solicitat instanţei o amânare de trei zile, să fie prezent şi să-şi spună ultimul cuvânt. Retrăgându-mi mandatul de reprezentare, eu nu pot să pun concluziile“, a spus avocatul fostului prefect. 

Magistraţii vor judeca luni, 28 noiembrie, de la ora 16.00, ultimul termen în dosarul „Mită la prefect“, la care ar trebui să fie prezent şi Radu Prisăcaru. „Clientul meu lucrează în Anglia pentru că a încercat să se angajeze în ţară şi nu a reuşit. El mi-a cerut să nu pun concluziile pe cauză fără să fie prezent. S-ar putrea să ajungă până luni“, a mai spus Sandra Grădinaru.

Fostul prefect, alături de şeful Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Flavius Ioniţă, omul de afaceri Cristian Maftei şi avocatul Toni Baltag au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului 2006 sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la luare de mită. Pentru cei patru invinuiţi, judecătorii au solicitat avocaţi din oficiu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite