Şase milioane de euro pentru spitale judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la „Cuza Vodă“ ajung la 8,6 milioane de lei
Lucrările la „Cuza Vodă“ ajung la 8,6 milioane de lei

Şefii judeţului Iaşi pregătesc documentaţii ca să beneficieze de fonduri europene pentru dotări şi modernizări la patru spitale pe care le au în subordine.

Astfel, consilierii judeţeni au aprobat proiectele tehnice pentru intervenţii la ambulatoriile de specialitate de la Maternitarea „Cuza-Vodă“ şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, dar şi la cele de la spitalele „Sf. Ioan“ şi „Nicolae Oblu“.

„Am pregătit proiectele şi urmează să semnăm în martie contractele de finanţare pentru aceste investiţii care vor fi derulate cu fonduri europene nerambursabile“, a anunţat Constantin Simirad, şeful Consiliului Judeţean Iaşi.

Astfel, după ce vor fi parafate contractele de finanţare vor fi demarate licitaţiile pentru execuţia lucrărilor de refacere a clădirilor în care funcţionează ambulatoriile şi cele pentru dotarea cu aparatură modernă a acestora. Lucrările de refacere  vor putea demara în acest an.

Cele mai mari contracte care vor fi semnate pentru accesarea banilor europeni sunt pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, 10,4 milioane de lei, dar şi cel pentru Maternitatea „Cuza Vodă“, 8,6 milioane de lei.

Urgenţele, la coadă

Contractul de refacere a Spitalului „Nicolae Oblu“ este de 6,3 milioane de lei, din care contribuţia CJ Iaşi este de 1,2 milioane de lei. Cele mai mici sume vor fi cerute pentru Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan“. Valoarea acestui contract este de peste 3 milioane de lei, din care 700.000 de lei de la bugetul judeţului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite