Iaşi: Doar edilii au aflat că au început Sărbătorile Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Doar edilii au aflat că au început Sărbătorile Iaşiului
Iaşi: Doar edilii au aflat că au început Sărbătorile Iaşiului

Majoritatea ieşenilor habar n-au ce manifestări sunt programate în primele zile

Simpozioane, expoziţii şi concursuri sportive vor umple programul din prima săptămână a manifestărilor, care se vor încheia 16 zile.

Sărbătorile Iaşiului au început doar pentru oficialităţi, pentru oamenii de cultură şi de sport. Oamenii de rând habar nu au că de ieri au demarat manifestările din cadrul celui mai important eveniment al anului pentru oraş. „Nu am auzit nimic despre acest lucru. Pe 14 octombrie bănuiesc că sunt Sărbătorile Iaşiului, nu?“, a spus convinsă Tatiana Creţu, economist.

Majoritatea evenimentelor care se vor desfăşura în cele 16 zile de sărbătoare sunt expoziţii, seminare şi mai ales activităţi sportive. O parte dintre competiţiile de acest gen, care oricum erau programate pentru această perioadă, au fost incluse în programul de sărbători fără ca măcar şefii instituţiilor care le găzduiesc să fie anunţaţi în prealabil.

„Expoziţia fotografului Carmen Parii o avem deschisă de ceva vreme. Luni deja vom începe un alt eveniment aici. Nici nu ştiam că evenimentul fotografic este inclus  în programul Sărbătorilor Iaşiului“, a spus surprins George Pânzaru, reprezentant al Casei de Cultură „Mihai Ursachi“. Nici măcar reprezentanţii Primăriei, cei care se ocupă de program, nu ştiu ce anume se va întâmpla în cea mai importantă zi din cadrul Sărbătorilor Iaşiului. Concertul de pe data de 14 octombrie este o enigmă pentru toată lumea. „Suntem în negocieri cu formaţii din România, pentru că nu ne permitem să aducem din străinătate. În final, vor fi probabil patru sau cinci trupe care vor urca pe scenă. Săptămâna viitoare vom şti exact“, a spus Mihai Pricop, şeful Biroului de Cultură, Culte şi ONG din cadrul Primăriei Iaşi.

Cantitate în loc de calitate

Singurele acţiuni mai importante programate pentru săptămâna viitoare sunt spectacolele de la Teatrul pentru copii „Luceafărul“ şi spectacolele susţinute de Fanfara de la Chetriş, programate de marţi în parcul Copou, de la ora 17.00. Joi, 8 octombrie, la ora 11.00, se va deschide Târgul Meşterilor Populari, pe Esplanada Palatului Culturii.

Pentru evenimentele din perioada 3-18 octombrie se va cheltui aproximativ un milion de lei, bani care se vor strânge în mare parte de la comercianţii care vor veni la târgurile din oraş. Oficialii din Primărie au precizat doar că focul de artificii va costa 80.000 de lei, iar promovarea evenimentelor 30.000 de lei. 

Monica Vârlan, fost cadru didactic: Dacă s-ar putea să nu fie deloc mici, bere şi comercianţi. Să fie concerte şi expoziţii.

Lenuţa Stoicescu, asistentă medicală: Orice ar fi, numai să fie curat. E prea frumos oraşul ăsta ca să fie invadat de bâlciuri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite