Iaşi: Criză de idei pentru Sărbătorile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii ieşeni nu au reuşit încă să găsească artişti pentru concertul de Revelion

Cheltuielile estimate pentru evenimentele din decembrie s-au redus la jumătate faţă de anul trecut, însă până acum nu există nicio schiţă a programului de Sărbători.

 În Palatul Roznovanu istoria se repetă cu fiecare eveniment. Cu câteva săptămâni înaintea Sărbătorilor de iarnă, de pe masa şefilor din Primărie lipseşte programul în baza căruia se vor cheltui bani publici în decembrie. Ceea ce susţin oficialii este că încă se caută formaţii dispuse să cânte în noaptea de Revelion şi că bugetul din acest an este estimat la 600.000 de lei.

„Acum avem cam 450.000 de lei rămaşi de la Sărbătorile Iaşiului, iar 150.000 de lei sunt prevăzuţi pentru perioada de iarnă. Vom căuta şi sponsori“, a anunţat Cosmin Coman, şeful Direcţiei de Programe şi Servicii pentru Comunitate din cadrul Primăriei.

„Ne interesăm de formaţiile din exterior“

Acesta a menţionat că banii vor fi folosiţi pentru organizarea de evenimente în a doua parte a lunii decembrie.

„Vrem să organizăm şi în acest an un concert de Revelion, foc de artificii, Piaţa Distracţiei, evenimente în cartiere, dar şi premierea elevilor şi profesorilor“, a explicat Coman. Însă, până în acest moment, municipalitatea nu a încheiat niciun contract cu vreun artist din ţară sau străinătate. Singurul semn că se apropie Sărbătorile de iarnă sunt ghirlandele şi figurinele luminoase montate deja pe străzile din municipiu. 

Edilii ieşeni nu au putut preciza cine va fi invitat la Iaşi în noaptea dintre ani, însă au susţinut că proiectul de hotărâre prin care vor fi alocaţi banii publici va fi prezentat aleşilor locali la sfârşitul acestei luni.

„Artiştii cer foarte mult pentru concert, ne-am interesat de Ştefan Bănică Junior, Sistem şi Loredana. Sunt multe spectacole în Bucureşti şi în apropiere. Este greu să găseşti ceva, de aceea ne interesăm de formaţiile din exterior“, a spus şeful Direcţiei de Programe şi Servicii pentru Comunitate. Primăria a organizat anul trecut un concert cu fostul vocalist al trupei UB40, Ali Campbell, însă edilii au anunţat din timp că la Iaşi va ajunge formaţia aplaudată în anii ’80. Bugetul Sărbătorilor de anul trecut a fost de peste un milion de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite