Sărbători de mâna a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anii trecuţi, ieşenii au ieşit cu miile să petreacă în stradă
Anii trecuţi, ieşenii au ieşit cu miile să petreacă în stradă

O formaţie dată uitării, colinde difuzate de pe CD şi serbări în cartiere sunt doar câteva dintre „surprizele“ pregătite de şefii din Primărie pe banii ieşenilor.

Programul Sărbătorilor din acest an pare o fiţuică făcută în grabă pentru a putea folosi fonduri de la bugetul local. Consilierii au aprobat ieri în câteva secunde cheltuirea a 1,5 milioane de lei pentru manifestările care vor marca trecerea în 2010.


Deşi bugetul din acest an este aproape egal cu cel din iarna trecută, programul prezentat în mapa consilierilor pentru perioada 11 decembrie - 24 ianuarie 2010 cuprinde doar câteva evenimente reluate în diferite zone ale oraşului. „Dorim să organizăm aceleaşi evenimente pentru ieşeni, chiar dacă este un an de criză“, a anunţat primarul Gheorghe Nichita.

Concert cu şlagărele anilor ’80
Pentru concertul de Anul Nou, consilierii au aprobat alocarea a 600.000 de lei, deşi încă nu se ştie cine va urca pe scena din faţa Palatului Culturii. În afară de formaţia Baccara, cunoscută în anii ’80, şi focul de artificii de Revelion, celelalte atracţii ale serii rămân învăluite în mister.


„Abia a fost aprobat bugetul. Nu ştiu ce alte formaţii vom mai găsi disponibile până atunci“, a afirmat Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei. Programul de sărbători cuprinde zilnic, până la sfârşitul anului, două ore de colinde difuzate în format audio în Parcul Copou. Vor mai fi organizate serbarea pomului de Crăciun, pentru care s-au alocat 33.000 de lei, iar pentru petrecerile din cartiere cu obiceiuri şi datini populare se vor cheltui în jur de 30.000 de lei.


Parada cu reni, spiriduşi şi Moş Crăciun organizată în cartiere va costa peste 50.000 de lei. Seara de Excelenţă de la Liceul „Emil Racoviţă“, din 17 decembrie, va ajunge la aproape 50.000 de lei, iar pentru Gala Laureaţilor Sportului Ieşean, programată pentru 22 decembrie, s-au repartizat de la bugetul local 65.000 de lei. Pentru manifestările dedicate omagierii a 151 de ani de la Mica Unire din 24 ianuarie s-a alocat în jur de jumătate de milion de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite