Şanţul care închide drumul pe Primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dintr-un capăt în celălalt, „tranşeul“ măsoară peste 2 metri şi jumătate
Dintr-un capăt în celălalt, „tranşeul“ măsoară peste 2 metri şi jumătate

Campania a fost demarată în urmă cu trei zile de „Adevărul de Seară“ şi Europa FM. Ieşenii pot semnala cele mai mari cratere din cartier pe gropi@adevarul.ro.

Pagubele pe care o singură groapă le poate face maşinilor depind foarte mult de amplasamentul acesteia. Astfel, o groapă mare pe o stradă slab circulată va face mai puţine stricăciuni decât o groapă ceva mai mică, dar situată pe o arteră majoră de circulaţie.

Groapă lată cât o bandă întreagă

Din păcate, exemplele de acest fel sunt numeroase în Iaşi. O situaţie extremă este cea de pe bulevardul Primăverii, în apropiere de intersecţia semaforizată cu Socola. Aici „domneşte“ un veritabil şanţ de doi metri şi jumătate lăţime, ocupând integral una din cele trei benzi de pe sens. Lungimea gropii este de „numai“ 85 de centimetri, iar adâncimea acesteia coboară la 8 centimetri.

Pentru a vedea în ce fel „acţionează“ craterul cu pricina nu este nevoie decât să aştepţi să se facă culoarea verde la semafor pentru cei care vin dinspre Nicolae Iorga către Primăverii. Puhoiul de maşini traversează toate benzile, iar  celor care vin pe banda din mijloc nu le rămâne decât să-şi bage maşina în groapă, chiar dacă o văd din timp. „E imposibil s-o evit fără să trec pe altă bandă. Dacă schimb banda, risc să-i ciocnesc pe cei care merg pe lângă mine. Groapa asta e aici din timpul iernii, însă nu s-a luat nicio măsură pentru a o remedia“, a declarat nemulţumit Marius V., taximetrist.

Şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură, şanţul de pe Primăverii are şi câteva „ajutoare“ amplasate strategic pe celelalte benzi pe sens. De dimensiuni ceva mai reduse, dar la fel de adânci, o groapă lângă bordură şi o alta aproape de linia de tramvai îi forţează pe şoferi să apeleze la manevre de evitare, ajungând astfel pe banda din mijloc, unde îi aşteaptă şanţul amintit. „Vorbim totuşi de unul dintre cele mai importante bulevarde din Iaşi. Cum se poate să nu se ia nicio măsură, mai ales că se fac plombări în tot oraşul? Pentru ce mai dau bani pe roviniete şi celelalte taxe pe maşină?“, a spus Cezar, unul dintre şoferii care trec zilnic pe bulevardul Primăverii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite