Şantierul ilegal de Palas, din centrul Iaşiului, se închide cu şase luni întârziere FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii ansamblului urbanistic Palas vor finaliza lucrările începute acum trei ani abia în aprilie 2012, chiar dacă au anunţat iniţial că proiectul va fi inaugurat în această lună.

Cu două hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care au declarat ilegal şantierul din spatele Palatului Culturii, milioanarul Iulian Dascălu a declarat joi că nu are niciun motiv să oprească lucrările. „Nu am anunţat un termen de inaugurare până acum. Au fost unele întârzieri din cauza cercetărilor arheologice. Acum vă putem spune că în aprilie 2012 va fi inaugurarea la Palas", a spus Dascălu.

De 7 ori mai puţine apartamente

Ieşenii vor putea vizita în cadrul ansamblului un parc de 5 hectare, o stradă comoecială cu branduri vestite la nivel internaţional, o parcare subterană, un teatru de vară, cinema în aer liber, carusel veneţian pentru copii, un lac cu foişor pentru ceremonii, un patinoar sezonier şi un traseu arheologic stabilit de Academia Română.

image

Acum câţiva ani, constructorul de la Palas a anunţat un ansamblu cu 500 de apartamente, 3.000 de locuri de parcare, două hoteluri de patru şi cinci stele cu 350 de camere şi 13.500 de metri pătraţi de clădiri de birouri. În schimb, anul viitor, milionarul Iulian Dascălu va inaugura doar 2.500 de locuri de parcare, 240 de camere în cele două hoteluri de patru stele, 20.000 de metri pătraţi de birouri şi doar 70 de apartamente, din care 30 sunt deocamdată nevândute. Investiţia se ridică la 260 de milioane de euro.

Trei muncitori chinezi striviţi de o platformă prăbuşită pe şantierul imobiliar Palas

Iaşi: Scandal la azilul de lângă Palas. Bătrânii, revoltaţi că trebuie să se mute în Bucium cu două sacoşe (FOTO)

Verdict ministerial în „afacerea Palas“. Aflaţi ce spun reprezentanţii Guvernului de cel mai controversat proiect imobiliar din Moldova

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite