Salvare pentru micuţii bolnavi cu inima: operaţii gratuite pe cord în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii se vor vindeca în urma unor operaţii pe cord (Foto Arhivă)
Copiii se vor vindeca în urma unor operaţii pe cord (Foto Arhivă)

15 copii care suferă de malformaţii cardiace au fost selectaţi de doctorii Ilan Colhen şi Akiva Tamir din Israle pentru a fi beneficiarii progarmului „Salvaţi inima unui copil", în care au posibilitatea de a fi operaţi gratuit la Spitalul Wolfson, Holon.

Gest umanitar pentru micuţii care au fost diagnosticaţi cu boli de inimă! Doi medici de la un spital israelinian au realizat 60 de consultaţii la Spitalul de Copii „Sfânta Maria" din Iaşi în urma cărora au selectat 15 micuţi care vor fi operaţi pe cord gratuit în Israel.

Şapte dintre aceştia, care suferea au malformaţii cardiace grave, au fost deja operaţi cu succes în perioada august 2010-august 2011 şi s-au întors în ţară.

Copiii se numesc Marian Ionuţ Creţu, Bianca Nicoleta Frunză, Ionela Piros, Tudor Dulan, Mario Ciubotariu, Lavinia Măturaru, Carina Ungureanu şi Gabriel Andrei.  Ultimul dintre ei, a ajuns în Tel Aviv chiar la miezul nopţii, în seara lui Moş Nicolae.

Bolile de inimă, ucigaşul numărul unu al ieşenilor. Vezi ce trebuie să faci ca să previi afecţiunile cardiovasculare (VIDEO)

Ptrogramul „salvaţi inima unui copil" este susţinut de Fundaţia SACH în parteneriat cu Districtul Rotary International 2241 România şi Republica Moldova, fiind şi cele care suportă cheltuielile de spitalizare, operaţie, tratamentele înainte şi după operaţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite