Salvare pentru cardiaci! Două defibrilatoare vor fi montate în Iaşi. Vezi care sunt zonele propuse de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii ieşeni au cerut  montarea mai multor defibrilatoare în municipiul şi judeţul Iaşi pentru a veni în sprijinul bolnavilor până la sosirea unui echipaj de prim ajutor.

Analizând costurile, aproximativ 6.000 de euro bucata, autorităţile au decis ca în municipiul Iaşi să fie montate două astfel de defibrilatoare pentru cardiac. Medicii propun ca acestea să fie montate în Centru şi în Tudor Vladimirescu, conform unor studii care arată că aici sunt cele mai frecvente stopuri cardiorespiratorii.

„Intenţionăm să montăm defibrilatoarele în locuri publice şi totodată ne luăm angajamentul că vom instrui persoanele care se află în zona în care le amplasăm, cum ar fi poliţiştii care patrulează în apropiere. Defribrilatoarele trebuie folosite la 3-4 minute de la apariţia simptomelor", spune doctorul Diana Cimpoeşu.

Edilii spun că vor încerca să obţină sponsorizări pentru achiziţionarea defibrilatoarelor.

„Vom vorbi cu reprezentanţii Iulius Mall şi Carrefour pentru a ne deveni parteneri, poatye ne vor ajuta să achiziţionăm aceste aparate. Vom lua măsuri de protecţie în zonele în care vor fi amplasate defibrilatoarele", spune primarul Gheorghe Nichita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite