Săltat din casă pentru tâlhăriile comise în Germania în urmă cu 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Valentin Ghinuţ (35 de ani) a fost ridicat joi din casă de poliţişti după ce pe numele său a fost emis un mandat european. Bărbatul ar fi comis în 1997 mai multe tâlhării în Germania. 

Potrivit mandatului emis de autorităţie germane, Ştefan Ghinuţ ar fi sustras bijuterii în valoare de 12.000- 15.000 de euro dintr-un magazin şi a furat o maşină. „Din actele transmise solicită că Ghinuţ Ştefan este cercetat pentru comiterea a două infracţiuni de tâlhărie în anul 1997, pentru care pedeapsa maximă prevăzută de legea penală germană este închisoarea până la 15 ani", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. 

Căutat pentru înşelăciuni de milioane de euro, reţinut de procurorii ieşeni

Procurorii au propus arestarea bărbatului, iar Curtea de Apel Iaşi a dispus ieri ca acesta să stea după gratii cinci zile. Până atunci autorităţile germane trebuie să trimită mandatul european de arestare.
În faţa instanţei Ghinuţ a susţinut că este nevinovat. „Clientul meu susţine că nu a fost în Germania în acea perioadă", a precizat Florentina Ţugui Pralea, avocata lui Ghinuţ.
Acesta aprecizeat că a fost plecat în străinătate pentru a se înscrie în Legiunea Străină, dar nu a fost acceptat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite