Sacrificiu pentru clasa pregătitoare la Iaşi: laboratoare comasate şi elevi plimbaţi prin şcoală FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala „Ştefan Bârsănescu“ din Iaşi
Şcoala „Ştefan Bârsănescu“ din Iaşi

Directorii unităţilor de învăţământ din Iaşi au fost nevoiţi să renunţe la unele săli din şcoală şi să le transforme în clase pregătitoare. Elevii mai mari au părăsit clasele în care au învăţat ani în şir şi au fost mutaţi în spaţii mai puţin utilizate până anul acesta.

Laboratoarele au fost comasate, iar sălile rămase libere au fost transformate în clase pentru elevii din gimnaziu. Este soluţia la care directorul Ariadna Istrimschi de la Şcoala „Ştefan Bârsănescu" din Iaşi a apelat pentru a putea amenaja cele cinci clase pregătitoare care urmează să primească 128 de prichindei de pe 17 septembrie.

Pentru că şcoala nu beneficia de suficient spaţiu a fost nevoită să combine laboratorul de Fizică cu cel de Chimie, rămânând astfel o sală liberă în care au fost mutaţii elevii din anii mai mari. Sala lor a devenit o clasă pregătitoare. 

Ca să facă rost de încă patru săli pentru pregătoare a mutat elevii din gimnaziu în spaţii mai puţin utilizate, iar clasele lor au fost amenajate pentru prichindei.

Sălile elevilor de gimnaziu au fost transformate în clase pregătitoare

Am folosit sălile care erau mai puţin utilizate, am combinat laboratoarele şi am reuşit să găsim soluţii pentru spaţiu. Era mult mai bine dacă am fi avut un spaţiu separat, dar aşa a trebuit să căutăm noi o rezolvare. Am reuşit în cele din urmă să amenajăm cinci clase pregătitoare conform normelor, cu un spaţiu de 57 de metri pătraţi, atât cât e standardul în învăţământul românesc. Am adus elevii din clasele mai mari la un etaj inferior, iar sala lor a devenit clasă pregătitoare", spune profesorul Ariadna Istrimschi, directorul Şcolii „Ştefan Bârsănescu" din Iaşi.

Cât te costă clasa pregătitoare la o şcoală privată din Iaşi

Deşi într-un timp scurt, conducerea şcolii a reuşit să doteze cu mobilier toate cele cinci clase pregătitoare.

„Am primit băncile cu scaune, acestea sunt individuale, nu vor sta câte doi copii în bancă. Se pot regla în funcţie de înălţimea fiecăruia. Materialele auxiliare urmează să le primim pe parcurs. Avem câte un cadru didactic format la fiecare clasă", mai spune directorul Istrimschi.

Conducerea Inspectoratului Şcolar judeţean Iaşi (IŞJ) dă asigăruri că această situaţie fericită se întâlneşte în toate şcolile din Iaşi.

10% dintre şcolile din judeţul Iaşi nu îndeplinesc condiţiile minime de igienă

„Am reuşit să dotăm toate cele 396 săli de clasă cu mobilier nou-nouţ. I-am terorizat pe directori, i-am ameninţat că nu le semnez nicio hârtie şi iată că s-a reuşit. Avem 404 oameni pregătiţi special pentru clasa pregătitoare, la fiecare fiind câte un cadru calificat", spune profesorul Camelia Gavrilă, şefa IŞJ Iaşi.

La nivelul judeţului Iaşi, în anul şcolar 2012-2013 sunt înscrişi în clasa pregătitoate 6.320 de elevi şi încă 7.968 încep clasa întâi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite