Iaşi: CAMPANIE: Lista trotuarelor trecute la „reparaţii“ SONDAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE: Lista trotuarelor trecute la „reparaţii“ SONDAJ
Iaşi: CAMPANIE: Lista trotuarelor trecute la „reparaţii“ SONDAJ

Lucrările sunt realizate în acelaşi timp cu refacerea străzilor incluse în etapa a II-a de modernizare.

Citeşte şi:

Pietonii se strecoară printre autoturisme şi utilaje

Trotuarele, lacuri de acumulare după ploi

Trotuarele cu pietriş, ocolite de ieşeni

Trotuarele, acaparate de gropi şi maşini

Cele mai multe porţiuni de caldarâm care vor fi refăcute în acest an sunt în cartierele Păcurari, Păcureţ, Mircea cel Bătrân, Centru şi Tătăraşi.

image

„Sunt aproape 50 de trotuare care vor fi refăcute odată cu străzile care sunt incluse în graficul de lucrări. Termenul de finalizare este luna februarie a anului viitor, iar valoarea totală a lucrărilor depăşeşte 22 de milioane de lei“, a afirmat Daniela Trihan, director în cadrul Primăriei Iaşi.

Vor fi modernizate căile de acces pentru pietoni de pe străzile Crizantemelor, Păcureţ şi Şoseaua Rediu Tătar. În graficul lucrărilor sunt incluse mai multe tronsoane din Păcurari, unde, de asemenea, există foarte multe trotuare care sunt în stare jalnică şi nu au mai fost reparate de mulţi ani. Este vorba despre străzile Niciman şi Cişmeaua Păcurari. Cei care stau în Valea Adâncă vor avea prioritate în acest an, căci patru străzi şi porţiunile marginale vor fi refăcute complet.

Veşti bune pentru pietonii din Alexandru cel Bun
În zona Tătăraşi muncitorii vor deschide şantierul în următoarele luni pe străzile Ion Creangă, Dr. Savini, Strada Tătăraşi şi Fundac Eternitate.


„Trebuie să facă reparaţii serioase, mai ales că nu s-a intervenit aproape deloc în ultimii ani. Regiile au spart multe zone pentru a repara ţevile, care fie au fost acoperite în grabă, fie au rămas descoperite, ceea ce nu este normal“,
a afirmat Cristina Pricop, gestionară.

În schimb, ieşenii care nu se regăsesc în lista municipalităţii trag speranţe că trotuarele din cartierele unde locuiesc vor fi reparate în următorii ani. „În zona Alexandru cel Bun sunt foarte stricate tronsoanele care fac legătura cu malul Bahluiului. Poate vor găsi bani să intre şi pe acestea“, a spus Mihai T., pensionar.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/P3260025.flv width=255 height=255 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/lucrari pe trotuar Podu Ros.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/trotuare interfata 1.jpg width=255 height=255 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite