Operaţie-maraton la Iaşi pentru femeia care a venit la spital cu mâna în pungă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 52 de ani a ajuns la spital după ce şi-a retezat mâna stângă. A intrat în operaţie de urgenţă, iar o armată de medici încearcă să-i salveze mâna.

Ora 19.05 În jurul orei 19.00, medicii au finalizat operaţia de reconstrucţie a mâinii femeii din Neamţ. Specialiştii nu se pot pronunţa deocamdată cu privire la şansele femeii de a-şi mai putea folosi mâna.

Ora 18.15 Femeia nu a ieşit din sala de operaţii. Medicii lucreză cu microscopul la îndemână, fiind nevoiţi să refacă fiecare nerv.

Ora 16.35 Niculina M. încă nu a ieşit din sala de operaţie. Medicii spun că se confruntă cu un caz complex.

Ora 15.00 Femeia este din Târgu Neamţ, iar accidentul a avut loc luni la ora 07.30 la locul de muncă, unde şi-a tăiat mâna cu un ferăstrău pendular.

În prezent, femeia se află încă în sala de operaţie. Specialiştii spun că o astfel de intervenţie dureaza 6-7 ore. Medicii recomandă ca în astfel de cazuri, membrul tăiat să fie pus în apă cu gheaţă, mâna să fie învelită cu un bandaj steril şi deplasarea de urgenţă la spital.

Anul trecut au fost replantate peste 1.000 de mâini, majoritatea cu succes.

Ora 12.38 O femeie în vârstă de 52 de ani i-a uimit pe medicii ieşeni după ce s-a prezentat la spital cu mâna stâmgă în pungă. Femeia a suferit un accident care i-a amputat membrul superior.

Aceasta a fost trimisă de urgenţă în sala de operaţie.

Iaşi: Accident de muncă în Miroslava. O femeie şi-a amputat trei degete de la mâna dreaptă

Iaşi: A venit la spital cu mâna în pungă. Nouă medici încearcă să o replanteze. Operaţia nu a reuşit (UPDATE, VIDEO)

„Pacienta a fost preluată de medicii de urgenţă, a beneficiat de evaluare clinică şi a fost transportată în mai puţin de 10 minute în sala de operaţii a Clinicii de Chirurgie Reconstructivă. O echipă de medici fac tot posibilul pentru a-i salva mâna. Prognosticul este rezervat din cauza rănii severe şi a complicaţiilor care pot apărea", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la Centrul de Traumă şi Toxicologie „Sfântul Ioan" din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite