Iaşi: Echipamente de intervenţie de 11 milioane de euro pentru SMURD în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul destinat achiziţiei de echipamente pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în cele şase judeţe din Moldova va fi lansat mâine

Banii europeni alocaţi pentru cumpărarea de autospeciale necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă vor putea fi în sfârşit accesaţi. La câteva luni de la semnarea cererii de finanţare, şefii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că vor lansa proiectul şi vor demara licitaţii pentru cumpărarea celor 47 de autospeciale destinate inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din Iaşi, Vaslui, Botoşani, Bacău, Neamţ şi Suceava. „Fondurile atrase în valoare de 47,67 milioane de lei, vor fi utilizate  pentru achiziţionarea a 47 de autospeciale şi a unui centru de comandă şi control la Iaşi”, a precizat Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi.

Echipamentele vor fi împărţite în cele şase judeţe
 
Proiectul „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat” a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) pe axa prioritară 3 prin care se doreşte îmbunătăţirea reacţiei în situaţii de urgenţă. Cofinanţarea fiecărui partener din proiect este de 2%.

„În următorii doi ani, în judeţul Iaşi vor ajunge opt autospeciale pentru incendii, descarcerări grele şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Judeţul Iaşi va coordona şi gestiona activitatea de la nivelul întregii regiuni printr-un centru de comandă”, a explicat Tătaru.

Celelalte autospeciale vor fi împărţite în restul Moldovei. Asociaţia Euronest din care fac parte reprezentanţi ai celor şase judeţe va demara licitaţiile pentru cumpărarea echipamentelor. Valoarea fondurilor nerambursabile sunt de 40 de milioane de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite