S-au îmbulzit să ia apa sfinţită de la Mitropolie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au uitat să vină de acasă cu un recipient au putut cumpăra PET-uri de la bişniţari.

Cei mai credincioşi dintre ieşenii care au îndurat ploaia şi frigul de Bobotează s-au aşezat la rândul de la Mitropolie încă de dimineaţă la ora 7.00. Alături de ei s-au înfiinţat şi comercianţii sezonieri.


Ca în fiecare an, „samaritenii“ au venit în ajutorul celor care nu au avut la ei un recipient pentru aghiasmă. Preţul pentru o sticluţă de plastic a fost unul de criză, respectiv un leu bucata.

S-au rugat să iasă din criză
Credincioşii care au stat în ploaia rece de azi-dimineaţă au căutat să vadă partea plină a paharului. „Lasă că e bine, maică. Dacă plouă de Bobotează înseamnă că o să fie un an îmbelşugat. Cine ştie, poate ieşim din criză“, şi-a dat cu părerea Maria Darie, comerciant ieşean.

Răbdarea oamenilor a fost răsplătită în jurul amiezii, când slujba de Bobotează a luat sfârşit. Soborul de preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, au sfinţit cei 12.000 de litri de agheasmă, după care au permis oamenilor să se aprovizioneze după pofta inimii. Cei mai aprigi credincioşi aproape că au trecut peste cordonul de jandarmi în năvala lor către butoaiele cu agheasmă.

 „Şi agheasma de la celelalte sărbători este bună, dar de Bobotează luăm apa cu care a fost botezat Iisus. Apa sfinţită ne curăţă sufletul şi casele de supărări“, a spus Varvara Antohi, pensionară.


Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite