S-a stins lumina la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de când „Adevărul de Seară“ a scris despre criza de la „Gh. Asachi“, şefii CJ au întrerupt şi electricitatea. Mii de cărţi de la secţia de împrumut, mobilier şi chiar serverele instituţiei, care nu au fost încă „evacuate“, au rămas pe întuneric la Palatul Culturii.

Mii de cărţi de la secţia de împrumut, mobilier şi chiar serverele instituţiei, care nu au fost încă „evacuate“, au rămas pe întuneric la Palatul Culturii.


Nici campaniile de presă, nici petiţiile cu sute de semnături sau numeroasele intervenţii ale reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene nu i-au înduplecat pe şefii Consiliului Judeţean.


Deşi ştiau de mult timp că instituţia va avea nevoie de un sediu nou în perioada lucrărilor de la Palat, aceştia nu au făcut niciun efort pentru a-i oferi o nouă casă, care să permită ieşenilor accesul la cărţi, periodice, internet etc.


„Propuneri fanteziste“ pentru că vor „gratis“


Mai mult, edilii judeţeni nu au fost nevoiţi să pornească în căutarea unei locaţii întrucât conducerea bibliotecii a venit cu propriile propuneri, de compromis, dar totuşi salvatoare pentru „tezaur“, angajaţi şi ieşeni. „Eu şi domnul Simirad nu am reuşit să ne corelăm ieri programul, aşa că nu ne-am întâlnit. Sper totuşi să discutăm zilele următoare. Propunerile mele de spaţii n-au fost încă acceptate oficial“, a spus profesorul universitar Cătălin Bordeianu, directorul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi“.


În timp ce preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, afirma răspicat că primeşte „tot felul de propuneri fanteziste“, vicepreşedintele Victor Chirilă vorbea cu entuziasm despre rezolvarea situaţiei. „Avem în vedere mai multe spaţii propuse de domnul director Bordeianu. Am întârziat cu găsirea unei soluţii pentru că am vrut să găsim ceva gratis, dar acum suntem dispuşi să dăm şi bani“, a declarat acesta.


În spatele declaraţiilor autorităţilor responsabile de situaţie, stă doar bezna în care s-a cufundat zona bibliotecii din Palatul Culturii, unde s-a luat curentul.


Tot ce nu a fost încă mutat, cărţi, birouri, servere, va trebui transportat în funcţie de generozitatea vremii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite