S-a dublat drumul spre serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii au circulat bară la bară din cauza omătului frământat
Şoferii au circulat bară la bară din cauza omătului frământat

În acelaşi interval orar, reporterii au folosit maşina personală, tramvaiul şi autobuzul. Nu am exclus nici mersul pe jos.

Reporterii au plecat spre Tudor Vladimirescu la aproximativ aceeaşi oră, din zone diferite ale oraşului. Cel care a folosit maşina personală a pornit din apropierea rondului de la Era-Păcurari. Pe şosea erau urme de material antiderapant, dar toate maşinile mergeau cu o viteză de maximum 30-40 de kilometri la oră.


20 de minute întârziere cu maşina


La fiecare semafor era un un chin să opreşti şi să porneşti. În dreptul semaforului de la Şcoala „Petru Poni“ am dat de o coloană imensă de maşini, iar autobuzele abia îşi croiau drum prin zăpada amestecată cu nisip. Cu răbdarea pusă la grea încercare, un drum pe care reporterul îl făcea de regulă în maximum 20 de minute, s-a transfomat într-o călătorie de aproape 40 de minute. 


La fel de greu a ajuns la destinaţie şi reporterul care a plecat cu autobuzul 121 din Galata spre Tudor Vladimirescu. În loc de 10 minute cât mergea în condiţii normale de trafic, drumul a durat mai bine de 25 de minute.


Tramvaiul, cel mai rapid mijloc de transport


Nici măcar mersul pe jos, pe o distanţă relativ mică, Podu Roş-Bucşinescu, nu a dat mai multe roade. Când a ajuns la destinaţie şi s-a uitat la ceas, reporterul a văzut că în loc de 20 de minute a făcut aproape 35. Cel mai norocos s-a dovedit a fi reporterul care a ales să meargă cu tramvaiul.
Acesta a plecat din zona Billa şi a ajuns în Tudor Vladimirescu în 20 de minute, fără să sesizeze vreo întârziere. Singurele dezavantaje ale călătoriei cu tramvaiul însă sunt aglomeraţia şi riscul unui deraiaj de pe şine.


Potrivit Citadin, în acest moment, pe străzile oraşului au fost scoase 23 de utilaje de deszăpezire. Prefectul a anunţat în această după-amiază că ieşenii pot suna la 112 dacă au probleme din cauza zăpezii sau dacă vor să ştie care este starea drumurilor din judeţ, înainte de a pleca în călătorie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite