S-a decis: Spitalul Regional va fi construit în spatele companiei ieşene Antibiotice (UPDATE, VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Regional de Urgenţe al Moldovei va fi construit în comuna Miroslava, în spatele fabricii Antibiotice.

Ora 13.00 Autorităţile locale, reprezentanţii sănătăţii ieşene şi conducerea comunei Miroslava au fost de acord ca Spitalul Regional de Urgenţe să fie amplasat în spatele fabricii Antibiotice.

Deocamdată nu se ştie când vor începe lucrările şi nici cât costă investiţia. Cert este însă că unitatea medicală va avea 850 de paturi şi va fi produsul unui parteneriat public-privat.

„Urmează ca ministrul Sănătăţii să decidă mecanismul financiar după care se va construi acest Spital Regional de care Iaşiul şi Moldova are realmente nevoie. Din câte cunosc se fac doar trei astfel de spitale, la Iaşi, Cluj şi Timişoara“, spune prefectul Dragomir Tomaşeschi.

PREFECTUL DRAGOMIR TOMAŞESCHI SPUNE CUM A DECURS ÎNTÂLNIREA

Încântaţi de ideea construirii spitalului pe 10 hectare din comuna Miroslava sunt şi medicii.

VEZI PĂREREA MEDICILOR DESPRE CONSTRUIREA SPITALULUI REGIONAL ÎN MIROSLAVA

„Noi ne-am spus părerea din punctul de vedere al profesioniştilor în sensul că accesibilitatea şi importanţa unui Spital Regional de Urgenţă ar fi în zona de intrare dinspre Suceava, Bacău, Neamţ şi Botoşani în Iaşi. Din punct de vedere medical, tehnic, am considerat că amplasarea în acea zonă este bună“, spune doctorul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iaşi.

Ora 09.15 Autorităţile locale au trimis documentaţia necesară Ministerului Sănătăţii, iar conducerea a fost de acord ca spitalul să fie ridicat pe cele 10 hectare disponibile în spate la Antibiotice. Terenul se află la circa 300 de metri de şoseaua de centură.

Iniţial, edilii au propus două variante pentru construirea Spitalului regional: la Aroneanu şi la Miroslava.

Iaşi: Două amplasamente pentru Spitalul Regional vor fi propuse Ministerului Sănătăţii

Iaşi: Spitalul Regional, o corvoadă pentru edili (UPDATE)

„Am renunţat la Aroneanu pentru că terenul nu putea fi folosit din cauză că aparţinea Ministerului Apărării", explică prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Astăzi, de la ora 11.00, va avea loc o întâlnire între autorităţile locale şi reprezentanţii sănătăţii ieşene pe această temă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite