Român căutat de autorităţile austriece pentru furturi din locuinţe, arestat la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român căutat de autorităţile judiciare austriece pentru că, împreună cu alte două persoane, ar fi spart uşi şi ferestre pentru a pătrunde în locuinţe de unde a furat bani şi bunuri, a fost arestat la Iaşi.

"Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a numitului Carol Creţu întrucât, pe numele acestuia, autorităţile judiciare austriece au emis un mandat european de arestare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt agravat, conform codului penal austriac", informează Ministerul Public.

Reţinerea acestuia s-a făcut in baza semnalării emise de Biroul SIRENE Austria din cadrul Centrului de Cooperare Poliţieneasca Internaţională, acesta fiind depistat de lucrătorii de poliţie la domiciliul său din judetul Vaslui, informează Mediafax.

Abia ieşit din penitenciar a sechestrat şi a încercat să violeze o fată de 13 ani

Astfel, împreună cu alte două persoane, Carol Creţu a pătruns, prin efracţie, respectiv prin spargerea uşilor si ferestrelor unor clădiri, în locuinţele unor persoane de unde a sustras sume de bani şi diferite bunuri, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 1.500 de euro.

Persoana reţinută urmează a fi prezentată Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare pe o durată de cinci zile, urmând ca, în acest interval de timp, să fie întreprinse toate demersurile legale în vederea obţinerii mandatului european de arestare, pentru a putea fi pus in executare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite