Ritual în sesiune: ţigara de la weed shop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii consumă ierburile în camera de cămin
Studenţii consumă ierburile în camera de cămin

Locul: camera de cămin. Atmosfera: muzică bună şi 2-3 prieteni. Dotare: pliculeţul cu „droguri“ şi sticla cu vodcă sau suc.   

Aşa arată mai nou relaxarea studenţilor, ma ales în perioada sesiunii, când petrec mai mult timp în camera de cămin decât la facultate. Şi, pentru ca ţigara răsucită cu ierburi legale să fie perfectă, cei mai mulţi tineri urmează un adevărat ritual de relaxare, care să-i scape de stresul examenelor.


Câţiva studenţi din campusul Tudor Vladimirescu ne-au mărturisit că ţigara de la weed shop te ameţeşte perfect dacă se fumează „poştită“ cu prietenii, întinşi pe jos în camera de cămin. Şi, dacă mai este şi o zi de weekend şi nu ai un examen programat dimineaţă, atmosfera este de vis. „Fumez cam trei ţigări într-o săptămână, făcute cu ierburi şi prafuri de la weed shop. Bineînţeles că nu fumez singur, ci cu prietenii din cameră. Prefer Ganja Weed, care costă 25 de lei plicul. Din unul facem trei ţigări“, ne-a povestit Laurenţiu, student în anul II la Politehnică şi căminist în campusul din Tudor.

„Te face să râzi din orice“
Tânărul mai spune că ţigările fabricate în acest fel îl fac să se simtă mai relaxat şi să uite câte sute de pagini are de învăţat în sesiune. Mai mult, tinerii-consumatori cred că ierburile le dau o stare de bine, mai ales dacă le combină cu alcoolul.


„Prima dată când tragi din ţigară ai o stare de moleşeală. Totul e să nu te sperii, să faci un atac de panică. Cel mai bine îţi revii cu alcool. Ţigara are un efect mai mare aşa şi te face să râzi din orice“, ne spune şi Alex, student la Telecomunicaţii, în Iaşi. În ceea ce priveşte sumele pe care le investesc în iarba legală, aceasta se ridică şi la 100 de lei într-o lună. „De regulă, punem bani mai mulţi ca să cumpărăm un plic de iarbă. Personal, cheltuiesc lunar pentru acest moft circa 100 de lei, la care se mai adaugă şi banii pe care-i dau pe băutără“, explică Cosmin, student la Textile. 


Patronii magazinelor cu ierburi şi prafuri legale susţin că în perioada sesiunii de iarnă le-au crescut vânzările. „Cei mai mulţi dintre clienţii noştri sunt studenţi. Dacă înainte aveam cam 10 clienţi pe zi, acum ne vin cel puţin 25-30“, a spus patronul unui weed shop din oraş.

Plimbarea prin parc, de modă veche
Studenţii din ultimul an spun că, în urmă cu 4-5 ani nici nu auziseră despre ierburi legale. Pe atunci, când doreau să se relaxeze, îşi luau iubitele de mână şi se plimbau prin Copou.
„Am început facultatea în 2006 şi abia mă apucasem să fumez ţigări normale. Nu erau droguri legale. Când mai scăpam de examene sau de învăţat, îmi luam prietena şi ieşeam la aer“, îşi aminteşte Mihai Holostencu, student în ultimul an la Facultatea de Mecanică.

Topul ierburilor preferate

„Ganja Weed“ pentru ţigări - 25 de lei un plic
„Black Out Weed“                 - 25 de lei un plic
Sare de baie „Special Gold“ - 30 de lei un plic

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite