Rezultatul unui proiect de trei ani din fonduri europene: s-a "revitalizat" pe hârtie o fostă zonă industrială. Vezi care!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta clădirii incluse în proiectul RETINA
Macheta clădirii incluse în proiectul RETINA

Oficialii Primăiei Iaşi au anunţat că au finalizat proiectul RETINA (Revitalisation of Traditional Industrial Areas in South-East Europe) demarat în martie 2009.

În proiect au fost incluse opt zone industriale aflate în paragină din 7 ţări din Sud-Estul Europei. "Municipiul Iaşi a propus pentru revitalizare două zone: fostul incinerator de deşeuri-Nicolina şi zona Grădinari. În final, s-a realizat studiul de fezabilitate pentru clădirea din Grădinari, cu o vechime de 30 de ani, cu două niveluri şi pod. A funcţionat ca tâmplărie şi atelier electric“, a explicat Cosmin Coman, director executiv al Primăriei Iaşi.

Noi şantiere în Iaşi. Liniile de tramvai din Fundaţie vor fi schimbate

Pentru valorificare acestui spaţiu, şefii din Primărie au anunţat că vor căuta surse de finanţare pentru amenajarea clădirii din Grădinari. Spaţiul ar putea deveni spaţiu dedicat arhivei municipalităţii sau un centru de business. Studiul de fezabilitate al acestui proiect a fost realizat de Avensa Consulting şi a costat 24.000 de euro.

Proiectul a mai vizat şi un studiu de branding şi imagine, dar şi întâlniri cu investitori pentru promovarea parteneriatului public-privat.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite