Iaşi: Revista presei regionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Revista presei regionale
Iaşi: Revista presei regionale

Aflaţi care sunt cele mai interesante subiecte din ediţiile din Moldova ale ziarului „Adevărul de Seară“.

Iaşi

Judeţele Moldovei în competiţie pentru banii UE


Oficialii au început să semneze proiectele cu fonduri prin Programul Operaţional Regional. În regiunea nord-est, cele mai multe solicitări au fost pentru refacerea infrastructurii rutiere. „Adevărul de Seară” vă va prezenta începând de astăzi ce fonduri a accesat fiecare judeţ şi ce contracte s-au semnat până acum. (Alina Stan)

Bacău

Hoţii sparg maşinile „stranierilor“


13 proprietari de maşini din Judeţul Bacău au rămas fără autoturisme în primele şase luni ale acestui an,  după ce acestea au fost furate de hoţi. Din acestea, nouă au fost deja recuperate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău. O creştere mai mare s-a înregistrat însă la furturile din autoturisme. Astfel, în primele şase luni ale acestui an poliţiştii băcăuani au fost sesizaţi cu privire la comiterea a 207 fapte de furt din autovehicule, cu 26 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. (Claudiu Banea)

Botoşani

Legumele se vând în parcare

Comerţul de produse alimentare din maşini este interzis de mai mulţi ani de o hotărâre de Consiliu Local, însă asta nu-i împiedică pe mulţi dintre comercianţsă ocupe zilnic o bună parte din parcarea Pieţii Centrale. „În acest an s-au aplicat mai multe amenzi celor care comercializau produse direct din maşini. Cât priveşte confiscarea mărfii este ceva mai dificil deoarece noi nu avem condiţii pentru depozitarea produselor perisabile”, a spus Bianca Albu, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare.

Neamţ

Natura, vinovată pentru penele de curent


Sute de oameni lăsaţi în beznă, nervi şi aparatură electrocasnică plătită în rate, bună de dus la reciclat. Aceste menţiuni apar scrise cu litere de-o şchioapă pe sesizările depuse la E.ON Piatra Neamţ de consumatorii nemulţumiţi. Răspunsul companiei de furnizare a energiei electrice a ajuns la redacţia „Adevărul de Seară” din Piatra Neamţ şi a indicat şi vinovaţii. „Cauzele cele mai des întâlnite sunt: fenomenele meteo, vegetaţia crescută în vecinătatea liniilor electrice aeriene, intervenţia persoanelor neautorizate în instalaţii sau defectele în instalaţiile de utilizare a energiei electrice ale consumatorilor”, menţionează Corneliu Zaiţ, purtătorul de cuvânt al companiei.

Suceava

Numărul angajărilor scade de la o lună la alta


Şomajul a crescut cu aproape 6% faţă de începutul anului. Absolvenţii îngroaşă rândurile şomerilor deoarece nimeni nu angajează colaboratori fără experienţă. În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava există un număr de 14.762 şomeri. Dintre aceştia doar 8.871 primesc ajutor de şomaj.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite