Iaşi: Revista presei regionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi care sunt cele mai interesante subiecte care vor apărea astăzi în publicaţiile „Adevărul de Seară“ din regiunea Moldovei.

Iaşi
Teodosian, încotro?


Viitorul copilului care şi-a ucis mama cu ciocanul este incert. Cel mai probabil băiatul va petrece câţiva ani într-un centru  pentru minorii care nu răspund penal, iar ulterior va fi dat în plasament. Următorii ani din viaţa lui Teodosian, copilului de 13 ani care şi-a ucis mama pe 12 iulie, va fi împărţit între centre de specialitate, care ar trebui să-l aducă „pe calea cea bună”.

În funcţie de verdictul medicilor, care vor stabili în urma expertizei medico-legale dacă băiatul suferă sau nu de o bolă psihică, autorităţile vor lua o decizie. În cazul în care se va constata că băiatul este sănătos, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) va propune,internarea într-un centru de specialitate. (Cătălina Cocoloş)

Botoşani
Ambulanţa acuzată că face taximetrie


Sute de servicii medicale nu au fost decontate pe motiv că sunt ilegale. Conducerea Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate susţine că ambulanţa este folosită de multe ori nejustificat. De partea cealaltă, ambulanţierii se simt victimele unui experiment informatic.

image


O comisie, alcătuită din  reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi Casei Judeţene de Asigurări de  Sănătate (CJAS) va verifica pe parcursul acestei săptămâni modul în care au fost cheltuite fondurile, situaţia deplasărilor şi serviciile efectuate. (Mihaela Iacob)


Vaslui
Salarii de vis la Primăria Vaslui


În cel mai sărac judeţ al ţării, funcţionarii publici din Primăria Vaslui se mândresc cu nişte salarii de invidiat. Potrivit declaraţiilor de avere, cel mai prost plătit angajat al municipalităţii încasează lunar peste 3.000 de lei, în vreme ce un şef de serviciu se apropie de 6.000 de lei. Eugen Bot, şeful serviciului financiar, susţine că de fapt câştigă mult mai puţin şi că au fost cu toţii induşi în eroare când au completat declaraţiile de avere. „Astea sunt veniturile, multe sunt impozite. Doar nu luăm în mână câte 6.000 de lei. Ajung la suma de 3.500”, susţine Eugen Bot. (Cătălin Moldoveanu)

Neamţ
2,9 milioane de euro cheltuiţi în van la Tarcău


O fabrică de pelete din localitatea nemţeană a intrat în conservare. Fabrica de pelete de la Tarcău, unul dintre cele mai moderne proiecte gândite în ultimii ani în judeţul Neamţ, este în pericol să rămână neterminată. După amenajarea complexului, aici ar fi urmat să fie produse brichete din rumeguş, folosite pe post de combustibil în uzinele energetice sau în centralele termice de apartament din România şi din alte ţări din Europa. De aproape un an, însă, după ce s-au investit 2,9 milioane de euro, fabrica din Tarcău a intrat în conservare. Din septembrie 2008, în curtea complexului mai pot fi zăriţi doar paznicii. (Mihael Balint)

Suceava
Ploaia nu va mai trece prin acoperişul Spitalului Judeţean


image


Unitatea medicală a intrat de luni seară în şantier. Valoarea totală a investiţiilor aflate în derulare la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este de 7 milioane euro. Tavanele infiltrate şi saloanele supraaglomerate vor deveni amintire la Spitalul Judeţean. De ieri, au început lucrările de reparaţie la acoperişul şi terasa clădirii, investiţie ce se ridică la 2,27  milioane de lei. Banii au fost alocaţi de Ministerul Sănătăţii. (Dan Marţuneac)

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite