Iaşi: Revista presei regionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Revista presei regionale
Iaşi: Revista presei regionale

Aflaţi care sunt cele mai interesante subiecte care vor apărea astăzi în publicaţile „Adevărul de Seară“ din regiunea Moldovei.

Bacău
Sute de copiii s-au întrecut să-şi arate talentul la fotbal

Pentru prima dată în cei şase ani de la înfiinţarea sa, Caravana „Vreau să fiu mare“ a ajuns în acest weekend şi la Bacău. Condusă de Gică Popescu, campania a reuşit să atragă 250 de copii la Stadionul Municipal. Cei mici şi-au demonstrat talentul la fotbal sub privirile antrenorilor Emerich Ienei, Cornel Drăguşin şi Adrian Boiangiu. Cei selecţionaţi vor urma gratuit, timp de un an, cursurile centrului de performanţă. (Daniela Pilat)

Botoşani
Primăria a plantat în acest an 150.000 de flori

Angajaţii Primăriei municipale au răsădit în această primăvară peste 150 000 de fire de flori, de la trandafiri, panseluţe, până la craiţe şi petunii. Costurile pentru cosmetizare municipiului au atras de la bugetul local aproape un milion de lei. Pietonalul Unirii, Parcul Mihai Eminescu dar şi principalele trotuare din oraş seamănă acum cu o grădină botanică. (Anca Nechita)

Iaşi
La plimbare prin oraş cu o caleaşcă

image


Ieşenii au la dispoziţie două  trăsuri pentru a vedea oraşului la trapul cailor. O oră de distracţie costă  50 de euro. Una dintre caleştile disponibile pentru plimbări romantice, nunţi sau botezuri poate fi închiriată de la Ciric. Un alt ieşean, care şi-a stabilit baza în cartierul Galata, a venit pe piaţă cu o arie mai diversificată. Pe lângă faptul că închiriază caleaşca, oferă şi ore de echitaţie oricui doreşte acest lucru. (Dumitriţa Neamţu)


Suceava
Sucevencele renunţă la cratiţă

Acest lucru se va întâmpla doar mâine, de Sfântul Ilie, pentru că sucevencele sunt superstiţioase şi se tem de tunetele şi fulgerele distrugătoare. „Este adevărat ceea ce se spune că plouă în acestă zi, că sunt fulgere, tunete şi pot apărea incendii. De aceea, pregătesc toată mâncarea de sâmbătă, iar duminică şi luni vom merge la biserică”, a spus Maria Vornicu, pensionară. Superstiţiile sucevenilor de Sf. Ilie sunt legate de practicile religioase, magice şi au legătură cu calendarul popular. Femeile duceau în această zi busuioc la biserică, pentru sfinţit. Acasă, îl puneau pe foc iar cenuşa o foloseau în scopuri terapeutice. (Gabriela Popescu)

Neamţ
Telegondola atrage stranierii

image


După un an şi jumătate de la inaugurarea telegondolei de la Piatra Neamţ, peste 700.000 de clienţi s-au bucurat de o plimbarea la înălţime. Numai în luna iunie s-au înregistrat 37.000 de vizitatori. „Am fost de Paşte cu telegondola şi o să mai merg cu familia peste o săptămână când îmi vin copiii din Spania”, spune Ioan Leca, pensionar. O evaluare a clienţilor care apelează la serviciile oferite prin cele 22 de cabine pe cablu arată că doar 20% dintre persoanele care iau bilet de la staţia de plecare sunt din oraş sau din judeţ. Ponderea cea mai mare o au turiştii din ţară care ajung la Piatra Neamţ în concediu şi turiştii străini.(Florin Jbanca)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite