Iaşi: Revista presei regionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Revista presei regionale
Iaşi: Revista presei regionale

Aflaţi care sunt cele mai interesante subiecte din ediţiile „Adevărul de Seară“ din Moldova.

Suceava

Cetatea de Scaun se întoarce în Evul Mediu

La ediţia din acest an a Festivalului Medieval, organizatorii au primit sprijinul unei case de producţii de filme de la Bucureşti, pentru a reconstitui cât mai bine atmosfera medievală din vremea lui Ştefan cel Mare. Astfel, de pe zidurile Cetăţii vor fi trase salve de tun, iar cavalarii vor reconstitui luptele din acele vremuri prin două turniruri. (Adrian Vultur)

Botoşani

Zilele Enescu, serbate cu muzică populară şi clasică

Sute de invitaţi au fost prezenţi miercuri la manifestările culturale găzduite de Casa memorială George Enescu, unde se sărbătoresc 128 de ani de la naşterea marelui compozitor român. Printre invitaţii speciali ai serii s-a numărat şi baritonul Filarmonicii de stat „Moldova” Iaşi, Bogdan Cojocaru, aflat la primul său spectacol în locul natal a lui Enescu. (Anca Nechita)

Bacău

Piaţa imobiliară, animată de „stranieri“ şi „Prima Casă“

Agenţii imobiliari din Bacău spun că vânzările de apartamente au crescut cu 15%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda faptului că preţurile locuinţelor au explodat odată cu reîntoarcerea băcăuanilor care muncesc peste hotare. Potrivit agenţilor imobiliari, piaţa a fost revigorată de stranieri, dar şi de programul „Prima Casă”. (Ramona Burbulia)

Neamţ

La locul infracţiunii, cu maşina reclamantului


Comuna nemţeană Tarcău este păzită de un singur poliţist, care nu are permis şi nici bani de benzină pentru a se deplasa la intervenţii. Până acum, omul legii se tocmeau cu un vecin care-i conducea maşina la spargeri, însă că Poliţia nu mai are buget pentru combusibil. Astfel, la ultima spargere, poliţistul a fost transportat cu maşina reclamantului. (Mihael Balint)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite